Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pachatel podvedl dva muže

JIHLAVSKO: Za notebook zaplatili, pachatel jim ho však nedodal 

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu podvodu sedmatřicetiletému muži z Polenska. Muž nabízel prostřednictvím internetu k prodeji zboží, které ale kupujícím po zaplacení nedodal.
Na začátku dubna si notebook, který pachatel nabízel za částku přes deset tisíc korun, koupil muž ze Zlínska. Kupující zaslal požadované peníze na účet prodávajícího. Pachatel poté notebook nedodal a finanční částku použil pro svoji potřebu. O několik dní později stejným způsobem podvedl muže z Jindřichohradecka. I druhý podvedený chtěl od pachatele koupit notebook, za který zaplatil částku přes sedmnáct tisíc korun. Podezřelý muž mu však notebook neposlal a peníze si nechal.
Oba podvedení podali na policii trestní oznámení a případ začali prověřovat jihlavští policisté. Na základě provedeného šetření se jim podařilo pachatele vypátrat. Dále zjistili, že podezřelý muž již v době, kdy notebook na internetu nabízel k prodeji, neměl v úmyslu případným zájemcům zboží dodat a zaslané peníze si chtěl nechat. Na základě shromážděných důkazů policisté následně sdělili sedmatřicetiletému muži podezření ze spáchání trestného činu.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
23. října 2013 

vytisknout  e-mailem