Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pachatel poškodil 14 vozidel

Strakonice - Poškozená vozidla v ulici Tržní má na svědomí 20letý mladík ze Strakonicka.  

V únoru tohoto roku jsme informovali o poškození několika zaparkovaných vozidel v ulici Tržní ve Strakonicích. Tehdy ještě neznámý vandal poškodil několik vozidel v celkové výši 113 000 korun. U zaparkovaných vozidel ulámal zpětná zrcátka, stěrače a u některých poškodil kapotu a skla. Celkem se „podepsal“ na čtrnácti vozidlech různých značek. Poškodili pět automobilů značky VW  Passat, dva vozy zn. Škody Octávie a vozidla zn. Citroen, Hyundai, Renault Laguna, Opel Vectra, Alfa Romeo, Nissan Primera a BMW.
 
Policisté na případech intenzivně pracovali, prověřovali a vyhodnocovali jednotlivé poznatky a stopy. Plně profesionální práce policistů z obvodního oddělení ve Strakonicích se opět potvrdila. Za necelé dva měsíce začali případ rozkrývat. Podezření padlo na 20letého muže ze Strakonicka. Ten se v noci na 3. února 2013 vracel s partičkou kamarádů z restauračního zařízení. Mladík procházel mezi vozidly, do kterých tloukl pěstí a kopal, ulamoval zrcátka a stěrače. Při jeho jednání sehrál svoji roli také alkohol. Na mladíka nyní čeká trest a náhrada škody, která rozhodně není malá.
 
Muž je za své jednání podezřelý ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
10. května 2013
 

vytisknout  e-mailem