Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pachatel se vrátil na místo činu

Tábor – Policistům již neunikl. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Krádeže zboží v obchodních centrech na jižním okraji města Tábora zaměstnávají policisty místního obvodního oddělení téměř denně. Díky dobré spolupráci s ochrankami obchodů se daří zloděje odhalovat a následně zadržet. A to i v případech, kdy si zloděj svou krádež důkladně promyslí a připraví.
Pomyslná klec tak nakonec spadla i na zloděje čokolády, o kterém jsme informovali tiskovým servisem ze dne 26. srpna 2015. Zloděj se včerejšího dne vrátil na místo činu. Když však u OD Tesco zjistil, že zde již pro něj není „bezpečno“, vypravil se do nedalekého OD Lidl. To ale již za „dohledu“ ochranek a samozřejmě již i na místo přivolaných policistů. Ve chvíli, kdy s plným vozíkem zboží v hodnotě bezmála 9 300 korun odjížděl bez placení prostorem mimo pokladny z obchodního domu, policisté zakročili. Odcizené zboží tak putovalo zpět do regálů prodejny, zadržený muž (43), původem z Prahy, na místní obvodní oddělení. Policisté mu prozatím prokázali krádeže za bezmála 20 000 korun, je však důvodně podezřelý i z dalších obdobných skutků, které policisté prověřují.
Další kroky zloděje tak povedou před soud, kde si může, mimo jiné, vyslechnout až trest odnětí svobody na dobu až dvou let.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz  
28. srpna 2015
 

vytisknout  e-mailem