Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pachatel se vydával za vnuka sousedů

BEROUNSKO - Seniorka se stala obětí podvodníka. 

Dne 27. 7. 2015 ve 14:30 hod. v Berouně, zazvonil neznámý muž u panelového domu na zvonek poškozené seniorky, které uvedl, že je vnukem jejího souseda (rovněž seniora), jehož jméno si přečetl na jmenovce dveří. Pod smyšlenou legendou, že potřebuje zaplatit pokutu od policie a nechce svého dědu stresovat, ji žádal o půjčení peněz. Poškozená muži uvěřila, neboť svého souseda velice dobře zná a vpustila jej do svého bytu. Pachatel nejprve žádal o nižší finanční částku, kterou postupně navyšoval a seniorka mu ve finále předala obálku s několikatisíci korunami. Muž slíbil, že půjčené peníze vrátí do 29. 7. 2015, což neučinil.
 
Policisté v průběhu vyšetřování zjistili, že se ve skutečnosti nejednalo o vnuka zmiňovaného souseda, a že se seniorka stala obětí podvodníka.
 
Kriminalisté důrazně varují především seniory, aby do svých domů a bytů v žádném případě nevpouštěli cizí osoby, nedůvěřovali legendám, bez toho aniž by si celou věc ověřili a nedávali nikomu své finance. V případě jakéhokoli kontaktu  podezřelou osobou by měli lidé neprodleně volat na bezplatnou telefonní linku 158.
 
 
nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
3. srpna 2015
 

vytisknout  e-mailem