Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pachatel se zabydlel v chatě

TŘEBÍČSKO: Policisté zadrželi pachatele na místě činu. 

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování z Oddělení obecné kriminality v Třebíči zahájili trestní stíhání proti jedenapadesátiletému muži z Třebíče pro přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody.

Obviněný muž byl v roce 2009 rozsudkem Okresního soudu v Třebíči odsouzen pro trestný čin krádeže k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v trvání 2 roků, který vykonal. V listopadu roku 2011 byl opět odsouzen rozsudkem u Okresního soudu Brno – venkov pro přečin krádeže k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v trvání 1 roku, který rovněž vykonal. Na začátku tohoto měsíce se vrátil z výkonu trestu odnětí svobody.

 

Muž v období od 9. do 13. října v obci Horní Újezd vnikl po násilném překonání skleněné výplně okna do rodinného domu. Vnitřní prostory prohledal a odcizil různé druhy potravin. Majitelce způsobil škodu ve výši 2.200 korun.

 

V období od 6. do 13. října v katastrálním území obce Babice vnikl po násilném překonání skleněné výplně okna do rekreační chaty, ze které odcizil alkoholické a nealkoholické nápoje a různé druhy potravin. Většinu jídla a nápojů na místě zkonzumoval. V sobotních ranních hodinách dne 13. října přijali policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice oznámení od majitele rekreační chaty u obce Babice, že se ve vnitřních prostorách jeho chaty nachází neznámý zloděj. Na místo se ihned dostavila policejní hlídka, která pachatele v chatě zadržela. Ve chvíli příjezdu policistů na místo, nezvaný host spal nerušeně v posteli. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na 500 korun.

 

Muž je stíhán na svobodě. Za přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na tři léta.

 

por. Bc. Marcela Lavická, komisař

15. října 2012

vytisknout  e-mailem