Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pachatel skončil ve vazební věznici

KARLOVARSKO – Poškozeného zbil a zamkl ve sklepě.  

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 27 letého muže z Nejdku, kterého podezírají ze spáchání přečinů Vydírání, Omezování osobní svobody, Krádež a Porušování domovní svobody.
 
Takového jednání se měl dopustit v době od 18. do 20. 8. 2014 v Nejdku. Nejprve po poškozeném 20 letém muži požadoval, aby si vzal na splátky mobilní telefon, který si poté chtěl nechat. Dále po něm požadoval, aby doma vzal něco, co by mohl zpeněžit a při tomto ho ohrožoval náznaky bodnutí nožem, tak že u poškozeného vzbudil obavu o svůj život.
 
Následně vzal pachatel poškozenému klíče od bytu jeho rodičů, kam společně jeli. I přes nesouhlas do něj vstoupil a po prohledání z něj odcizil dvě plynové pistole, které se snažil zpeněžit. 
 
Dále chtěl 27 letý obviněný muž zpeněžit motokolo ze sklepa bytu, kde poškozený bydlí. To on ale však odmítl, a proto ho začal pachatel strkat a fyzicky napadat. Poté ho donutil dojít k místnímu domu, kam ho dovlekl do sklepa a tam ho opět fyzicky napadl údery pěstmi. Přitom mu vyhrožoval, že pokud ho půjde udat na policii, tak ho zabije. V poškozeném vzbudil obavu o svůj život a zdraví. Poté ho ve sklepě zamknul a až následující den ho sklepa pustil.
 
Pachatel způsobil škodu na odcizení ve výši přesahující 5 tisíc korun. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby, který akceptoval a soudce tak ho tak poslal do vazební věznice. Teď mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
 
nprap. Zuzana Týřová
26. 8. 2014

vytisknout  e-mailem