Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pachatel unikal spravedlnosti 3 roky a 4 měsíce

LIBEREC - Při přepadení benzinky zastřelil člověka. 

    Dne 8. listopadu 2007 kolem 3. hodiny nad ránem vstoupil do benzinové čerpací stanice Alfa Station v Liberci poblíž výjezdové komunikace ve směru na Děčín maskovaný muž s pistolí v ruce s cílem loupit. Když se mu 61 letý zaměstnanec benzinky zřejmě vzepřel, vystřelil na něj ze své pistole na blízkou vzdálenost a smrtelně ho zranil. Zraněný muž zemřel ještě na místě přepadení.

     Pachatel této v podstatě chladnokrevné popravy pak z místa činu uprchl. Kriminalisté z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje proti němu trpělivě sbírali stopy, poznatky  a důkazy celé tři roky a čtyři měsíce. On přitom neměl nejmenší tušení, že jsou mu policisté na stopě a žil si dál svým poklidným občanským životem. Když kriminalisté nabyli jistotu o jeho vině, kterou mimo jiné podpořily i výsledky rozboru stop jeho DNA, které na místě činu zanechal, zadrželi ho.

     Jedná se o 35 letého Liberečana. Zadrželi ho liberečtí policisté za asistence detektivů teplické expozitury Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu v neděli  20. února v odpoledních hodinách v místě jeho přechodného bydliště v Liberci. Krajští kriminalisté ho následně obvinili ze spáchání zločinu loupeže s následkem smrti a téhož dne podali státnímu zástupci podnět k jeho vzetí do vyšetřovací vazby. Státní zástupce vazební podnět akceptoval a nyní o něm v zákonné lhůtě rozhodne soud. Obviněnému hrozí za spáchaný zločin trest odnětí svobody v rozmezí od 10 do 18 let.

por. Bc. Ivana Baláková
22. 2. 2011

vytisknout  e-mailem