Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pachatel vloupání do benzínky dopaden

Policisté zadrželi na místě pachatele vloupání do benzínové čerpací stanice v Libhošti. 


 

V úterý 28. července okolo čtvrté hodiny ranní zadrželi novojičínští policisté pachatele vloupání do benzínové čerpací stanice v Libhošti, místní části Nového Jičína. Pachatel  vnikl po vypáčení okna do objektu benzínové čerpací stanice u rychlostní komunikace I/48 v Libhošti. Zde se postupně zmocnil finanční hotovosti, většího množství cukrovinek různých značek, cigaret, alkoholu a jiného drobného zboží. Krádeže vloupání se podezřelý dopustil s dalšími dosud neustanovenými pachateli, kteří před příjezdem policejní hlídky z místa odjeli neznámým vozidlem. Na místě však zanechali následně zadrženého sedmadvacetiletého pachatele z Ostravy. V průběhu šetření bylo zjištěno, že se podezřelý dopustil i další majetkové trestné činnosti nejen na Novojičínsku. Na případu nadále intenzivně pracují novojičínští kriminalisté a je pravděpodobně, že se jim podaří ustanovit i jeho spolupachatele.


Stalo se …


Pachatel loupežného přepadení byl krátce po činu dopaden

Pachatel v úterý 28. července v odpoledních hodinách na Masarykově náměstí v Novém Jičíně vešel do provozovny Sazka, v době, kdy se v provozovně nenacházeli žádní zákazníci. Muž vešel dovnitř s nasazenou punčochou přes obličej a s rukou zastrčenou pod tričkem, jíž se snažil vzbudit důvodnou obavu, že se jedná o zbraň. Následně požadoval po obsluze u přepážek, vydání finanční hotovosti. Když neuspěl, utekl směrem k ulici Lidická. Pachatel byl následně po několika minutách zadržen přivolanými policisty na ulici K Nemocnici.
U šestadvacetiletého pachatele z Kopřivnice byla provedena dechová zkouška na alkohol s výsledkem 1,71 promile alkoholu v krvi. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení směřující k objasnění a prověření skutečností nasvědčujících spáchání trestného činu loupež. Rovněž byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Trestní zákon v případě tohoto trestného činu uvádí trest odnětí svobody od dvou až deset let.


Dceři vyhrožoval se zbraní v ruce

Příborští policisté prošetřují (72) muže z Novojičínska, který v pondělí 27. července v odpoledních hodinách s plynovou pistoli mířil na svou dceru. Delší dobu již spolu vedou občanskoprávní spor ve věci vlastnictví k domu. Podezřelý na schodišti v rodinném domě v Příboře mířil s plynovou pistoli, ve kterém se nacházelo pět nábojů,  na obličej své dcery. Dále na poškozenou křičel, že jí má plné zuby a že jí zabije, čímž v ní vzbudil důvodnou obavu o své zdraví a život. Muž plynovou pistoli se zásobníkem i náboji na výzvu policistů dobrovolně vydal a ta byla zajištěna. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci.


Krádež součástek na nákladní vozidla v hodnotě přes tři miliony korun

Policistům byla v těchto dnech oznámena krádež několika kusů součástek na nákladní automobily Tatra v areálu společnosti. Krádež byla policistům oznámena po provedené mimořádné inventarizaci.
Neznámý pachatel měl postupně odcizil v blíže nezjištěné době od ledna 2007 do 29. května letošního roku na přesně nezjištěném místě ze skladu, nebo provozu skladování a asambláže, případně z buňky zakládače v areálu společnosti Tatra v Kopřivnici, součásti sady brzdové jednotky, takzvané klínové rozvírače, k nápravám nákladních automobilů Tatra. Jednalo se o 866 kusů v celkové hodnotě 3 075 772 korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení směřující k objasnění a prověření skutečností nasvědčujících spáchání trestného činu krádež.


Za provozu odcizil šusťákové sportovní bundy

Neznámý pachatel odcizil v pondělí 27. července v odpoledních hodinách v prodejně na ulici K Nemocnici v Novém Jičíně sedm kusů šusťákových sportovních bund. Pachatel nejdříve vešel do prodejny a před zrakem personálu strhl z věšáku šusťákové sportovní bundy Nike v hodnotě téměř deset tisíc. Následně z prodejny bez zaplacení utekl. Novojičínští policisté po pachateli krádeže usilovně pátrají. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.


Krádež tlakových lahví s plynem

Oderští policisté v těchto dnech prošetřují krádež několika kusů propan-butanových lahví u prodejny potravin v Odrách, místní části Loučky. Neznámý pachatel zde v době z noci na 28. července odcizil z klece pro uskladnění propan-butanových láhví celkem 10 kusů láhví o obsahu 10 kilogramů plynu a stejný počet láhví o obsahu 2 kilogramů plynu. Odcizením způsobil pachatel škodu přes šestnáct tisíc korun.
 

vytisknout  e-mailem