Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pachatel vloupání do benzinky zjištěn

MOST - Na svědomí to má trojice pachatelů; Vloupal se do tří bytů, do jednoho dvakrát + další info 

Mostečtí policisté po měsíci usilovné práce znají jména tří pachatelů vloupání do benzinové čerpací stanice v Janově. Dva muže a jednu ženu již také trestně stíhají. Policejní komisař obvinil muže ve věku 22 a 18 let a 19letou ženu, všichni z Litvínovska, z trestných činů krádež vloupáním a poškozování cizí věci, spáchaných ve spolupachatelství. Po příjezdu k vytipovanému objektu se mužská část povedené trojice nejprve zamaskovala kuklami. Poté pachatelé po rozbití skleněné výplně dveří vtrhli dovnitř. Žena na ně čekala ve vozidle. Po vniknutí do prodejny ukradli pokladnu s finanční hotovostí a CCS kartami. Z místa pak odešli. Pracovnice obsluhy benzinky se schovaly do zadní části prodejny a s pachateli vůbec nepřišly do styku. Škoda byla vyčíslena na téměř 38 tisíc korun. Ke skutku došlo 25. listopadu kolem 19 hodiny. Policisté v těchto dnech tyto dva muže navíc ještě obvinili z dalšího činu. Toho se dopustili začátkem listopadu v Loučné. Zde si vyhlédli rozestavěný rodinný dům. Do objektu se dostali po rozbití skleněné výplně dveří. I zde se napakovali, a to věcmi v hodnotě 32 tisíc korun. Jednalo se o 9 ks vnějších parapetů, 10 ks třicetikilových nádob s fasádní omítkovou barvou. Poškození dveří bylo vyčísleno na 10 tisíc korun. V tomto případě jim přibylo obvinění ze spáchání trestných činů krádež vloupáním a poškozování cizí věci. Muži jsou stíháni vazebně pro trestnou činnost závažnějšího charakteru v jiném regionu. Žena byla propuštěna na svobodu. Mostecká policie se v letošním roce s dvojicí těchto pachatelů již několikrát setkala. V dalších čtyřech případech jim bylo sděleno obvinění z majetkových skutků, kterých se dopouštěli v druhé půli roku na Litvínovsku. Na svědomí mají vloupání do prodejny, další rozestavěný dům a dvakrát sklad v areálu. V těchto případech se celková škoda pohybovala kolem částky 100 tisíc korun. Starší z dvojice mužů byl navíc v loňském roce za majetkový delikt již odsouzen.
Vloupání do benzinové čerpací stanice a rozestavěného domu v Loučné je zatím v šetření služby kriminální policie a vyšetřování v Mostě. Čtyři další objasněné skutky již byly k dalšímu šetření předány policejnímu útvaru, který pachatele stíhá vazebně.
 
Na svědomí má tři byty, jeden z nich navštívil dvakrát
Policisté objasnili vloupání do tří bytů v Mostě, celkem se však jedná o čtyři skutky. Jeden byt totiž pachatel navštívil dvakrát. Podle kriminalistů má činy na svědomí 38letý muž z Mostu, v jednom případě spolu s o deset let mladším komplicem. Dva skutky se udály o prázdninách, zbývající v září. Prvním vloupáním do bytu v ulici Růžová si pachatel přišel k majetku za 24 tisíc korun. Jednalo se o historické zbraně, šperky z drahého kovu a finanční hotovost. Do obydlí se dostal přes okno. Tučný lup v bytě ho zřejmě zlákal k tomu, že se tam vrátil. Tentokrát přes balkonové dveře. V tomto případě si vzal na pomoc svého komplice. Poškozenému ukradli ještě koženou bundu, atrapy zbraní, hodiny a další drobnosti. Věci byly vyčísleny na 16.300 korun. Poničením majetku se částka navíc navýšila o 12 tisíc korun. V září se pachatel zaměřil na penzion pro seniory a dům s pečovatelskou službou. Do bytů se dostal přes balkon. Lapkovi se hodilo téměř vše, co mu přišlo pod ruku. Doklady, finanční hotovost, šperky, hodinky, mobilní telefony, rádio a platební karta. Prostřednictvím  karty ještě následně dvakrát vybral peníze. Jedna z poškozených díky němu přišla o majetek v hodnotě kolem 20 tisíc, druhá o téměř 6 tisíc korun. Celková škoda, kterou má povedená dvojice na svědomí, byla vyčíslena na téměř 80 tisíc korun. Část věcí byla zajištěna. Pachatelům bylo sděleno obvinění ze spáchání trestných činů krádež vloupáním, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. Staršímu z dvojice k tomu ještě přibyl trestný čin neoprávněné držení platební karty. Navíc je stíhán vazebně pro jinou trestnou činnost mimo území Mostecka. Druhý obviněný byl propuštěn na svobodu. Případem se zabývá služba kriminální policie a vyšetřování v Mostě.
 
O kabelky včera přišly dvě ženy
Nepříliš šťastný závěr roku díky neznámým zlodějům včera prožily dvě ženy. Jedna při nakupování v Kauflandu, druhá v Tescu. Zákaznice Kauflandu si při výběru a vážení ovoce pověsila svoji kabelku na nákupní vozík. Lapkovi stačila pouhá chvilková nepozornost. Žena přišla o majetek v hodnotě téměř 4 tisíce korun. Krom kabelky se jednalo o peněženku s finanční hotovostí, doklady, deštník a klíče. Zloděj v Tescu pro změnu využil okamžiku, kdy si zákaznice vybírala pečivo. I tato žena měla kabelku pověšenou na vozíku. Poškozená přišla o mobilní telefon, finanční hotovost, doklady a klíče, vše v hodnotě téměř 1.800 korun. Oba případy šetří policisté mosteckého obvodního oddělení jako přestupky proti majetku.
 
Do bytu si pozval zloděje
Pozvání dvou cizích mužů do bytu se vymstilo jednomu muži z Mostu. S pachateli se poškozený seznámil v jedné mostecké restauraci. Nejprve se dali do řeči a poté spolu začali popíjet. Po nějaké době je Mostečan pozval k sobě domů, kde by mohli v konzumaci alkoholu pokračovat. Pokračování se však týkalo pouze pachatelů, a to v podobě nekalých úmyslů. Poškozený totiž po chvíli usnul. Když se ráno probudil, zjistil, že neznámí návštěvníci jsou pryč a s nimi věci za deset tisíc korun. Zloději si odnesli mobilní telefon s nabíječkou, PlayStation a nějaké hry. Policisté mosteckého obvodního oddělení případ vyšetřují jako trestný čin krádeže.
 

vytisknout  e-mailem