Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pachatel vloupání do vozidel dopaden

KLADENSKO - Dobrá práce kladenské policie. 

Vyšetřovatelka služby kriminální policie v minulých dnech obvinila dvaačtyřicetiletého muže z Kladna z pokračujícího přečinu krádeže v jednočinném souběhu s přečinem poškození cizí věci, za což mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

Nejprve se operativním šetřením a na základě dobré místní znalosti kladenským kriminalistům podařilo zjistit totožnost muže, který se během uplynulých měsíců vloupával na různých místech v Kladně do zaparkovaných vozidel. Na základě zjištěných skutečností byl vydán příkaz k domovní prohlídce u podezřelého, při které byly nalezeny věci, které pocházely z trestné činnosti.

Obviněný se specializoval převážně na dodávková vozidla, do kterých vnikl převážně násilně, některá však byla neuzamčená, tudíž mu řidiči usnadnili práci, a zcizoval z nich převážně nářadí (brusky, vrtačky, pilu, pneumatické a bourací kladivo…). V jednom případě nepohrdl ani osobním automobilem, kde odcizil odložený notebookem. Celkem byla škoda na odcizených věcech vyčíslena na 18.549,- Kč. Poškozením způsobil škodu ve výši 8.535,70 Kč.

Majetkové trestné činnosti se navíc dopustil i přes skutečnost, že byl v minulosti za krádeže odsouzen. Vyšetřovatelka podala návrh na vzetí obviněného do vazby, čemuž bylo vyhověno.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
10. května 2019

vytisknout  e-mailem