Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pachatel vykradl šest aut

LIBEREC - Bral věci, které viděl přes okénka. 

V noci z pondělka na úterý našlo šest majitelů svá auta zaparkovaná v Husitské ulici v Liberci poškozená a vykradená.

Pachatel u všech aut rozbil okénka a z interiéru bral věci, které uvnitř viděl. Jednalo se zejména o autorádia, ale například i oblečení a další drobnosti, které byly viditelné přes okénko. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na více jak dvacet tisíc korun. Podle způsobu provedení policisté nevylučují, že má skutky na svědomí jeden a týž pachatel. Případy spadají do gesce Obvodního oddělení Vápenka, jehož policisté je také prošetřují. Přivítali by jakékoliv informace, poznatky, postřehy občanů k pohybu osob v ulici Husitské od pondělí 6. srpna půl čtvrté odpoledne do 7. srpna zhruba sedmé hodiny ranní. Ty mohou policistům sdělit buď přímo osobně na Obvodním oddělení Vápenka, nebo telefoniky na čísle 974 466 750, ale mohou využít i bezplatnou tísňovou linku 158.

V lokalitě, která spadá pod Obvodní oddělení Vápenka, nejsou bohužel případy krádeží věcí z vozidel ojedinělé. Již v minulém týdnu oznámili poškození čtyři vloupání do aut v ulicích Jáchymovská, Klášterského, Vojanova a Vysoká.

K vloupání do vozidel dochází ale i v jiných částech Liberce. V úterý 7. srpna 2012 jsme přijali oznámení o vloupání do auta zaparkovaného před pavlovickým Kauflandem. Jeho majitel se od něj vzdálil na dvacet pět minut, a poté, co se k vozu vrátil zjistil, že má poškozený zámek a v autě chybí notebook. Způsobená škoda se blížila bezmála sedmi tisícům korunám.

Krádež věcí z auta oznámil také další poškozený, který měl auto zaparkované v ulici Seifertova v Rochlici. Zloděj mu z vozu přes noc, z pondělka na úterý, odcizil brusku. Škoda je přes pět tisíc korun.

Následující krádež byla zřejmě způsobena neopatrností majitele vozu. Při návštěvě zámku Lemberk zapomněl zamknout zavazadlový prostor. Pachatel tak nezpůsobil žádnou škodu na autě. Pouze kufr otevřel a vzal si notebook za osm tisíc korun.

Některé případy jsou zbytečné a způsobuje je naše roztržitost, zapomnětlivost, ale mnohdy i podcenění situace. Je proto dobré zkontrolovat, zda jsme auto uzamkli a na sedačkách nenechali viditelně věci, které mohou potencionální pachatele přilákat!


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
8. 8. 2012
 

vytisknout  e-mailem