Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pachatel využil nepozornosti a odcizil kabelku

CHOTÍKOV – Pachatel využil chvíle nepozornosti ženy, která ukládala věci do kufru vozidla, a ze zadních sedadel odcizil kabelku společně s věcmi.  

     Policisté z obvodního oddělení Třemošná se v současné době zabývají případem krádeže věcí ze zaparkovaného vozidla. K tomuto jednání došlo dne 4. března 2015 v 12:10 hodin na parkovišti před obchodním domem v obci Chotíkov. Ve chvíli, kdy řidička ukládala svůj nákup do kufru zaparkovaného vozidla, tak dosud neznámý pachatel otevřel dveře neuzamčeného vozidla a odcizil ze zadních sedadel kabelku, kterou si tam řidička odložila, než šla ukládat nákup. Dosud neznámý pachatel tedy využil chvíle, kdy žena neměla pod kontrolou své osobní věci. Žena tak přišla o mobilní telefon, osobní doklady, platební kartu a v neposlední řadě o finanční hotovost ve výši 3 600 korun spolu s dalšími osobními věcmi. Pachatel tak svým jednáním způsobil předběžně stanovenou škodu téměř 6 000 korun. Policisté případ kvalifikovali jako trestný čin krádež a neoprávněné padělání a pozměnění platebního prostředku.

     Policisté žádají občany o maximální pozornost a kontrolu nad svými věcmi. Podstatou toho je nedat pachatelům majetkové trestné činnosti žádnou možnost odcizení. V těchto případech se jedná o osoby, které si cíleně hledají své oběti a čekají na vhodnou příležitost. Většinou to probíhá tak, že čekají poblíž parkoviště obchodního centra, kde si vytipují osobu, která je sama a má větší nákup. Ve chvíli, kdy si oběť odloží své věci na sedadla, tak se přiblíží k vozidlu tím způsobem, že předstírají například, že jdou do vedle zaparkovaného vozidla a nevzbudí tak žádné podezření. Avšak v okamžiku, kdy si začne osoba ukládat věci do kufru, tak nenápadně otevřou dveře od vozidla a bez vědomí majitele věci vytáhnou z vozidla a s nimi nenápadně odejdou.

nprap. Ing. Jan Koželuh
5. března 2015

vytisknout  e-mailem