Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pachatel zadržen i s lupem

ÚO Bruntál - policisté zajistili odcizený majetek v hodnotě kolem 80 tisíc korun  

Intenzivní šetření, zjišťování informací a vyhodnocování stop, to vše napomohlo policistům k zadržení podezřelého muže, který se měl dopouštět majetkové trestné činnosti v Krnově.  
Krnovští kriminalisté ve spolupráci s místními policisty z obvodního oddělení zadrželi ve středu 12.2.2014 pachatele série vloupání do rodinných domů i s lupem za víc jak 70 tisíc korun a to právě v době, když se chystal cennosti zpeněžit.
 
Muže ve věku 22 let policejní komisař obvinil z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Je mu kladeno za vinu, že měl od listopadu 2013 do dne svého zadržení v Krnově násilně vniknout do tří rodinných domků, které prohledal a zcizoval většinou peníze a různé cennosti v celkové hodnotě 110 tisíc korun. Policisté zajistili televizor a různé zlaté šperky, které vrátili majitelům.
 
Ke svému jednání obviněný uvedl, že ho k tomu dohnala finanční situace a dluhy. Trestní stíhání je vedeno vazebně a obviněnému hrozí trest odnětí svobody až do výše pěti let.
 
 
Zpronevěřila tržby z loterijního zařízení
 
Peníze z loterijních zařízení majitelům podnikavá cizinka neodvedla.
 
Policejní komisařka z hospodářské kriminálky zahájila trestní stíhání proti 32leté cizince pro přečiny zpronevěry a podvodu. 
Obviněná žena se měla svého protiprávního jednání dopustit tím, že neodvedla tržbu z loterijního zařízení za dva poslední měsíce roku 2012. Svou činnost provozovala v herně v Bruntále a poškodila majitele loterijních systémů o celkovou částku 120 tisíc korun. Dále v měsíci říjnu 2012 měla požádat 50letého muže o půjčku ve výši 21 tisíc korun, kterou se zavázala vrátit do 5.1.2013, avšak do současné doby tak neučinila. V této době již není v České republice a její stíhání je vedeno jako proti uprchlé osobě. Hrozí jí trest odnětí svobody až do výše pěti let.
 
 Převozy na záchytné stanice
V průběhu víkendu jsme šetřili hned tři případy, kdy byli lidé agresivní pod vlivem alkoholu a skončili na záchytné stanici v Opavě.
            V Bruntále v obchodním domě byl v sobotu pod vlivem alkoholu agresivní 24letý muž. Fyzicky napadl stejně starého muže z ostrahy obchodu. Jeho jednání měla být odplata za to, že ho poškozený muž chytil v obchodě při krádeži. Přivolaní policisté muže zajistili, naměřili mu 2,41 promile v dechu.
            V neděli v Krnově na ulici Tyršova před ubytovnou byl v podnapilém stavu agresivní 47letý muže. Napadal slovně tři přítomné osoby a vyhrožoval i poškozením jejich vozidla. Pak odešle do ubytovny, kde na chodbě napadl o rok starší ženu. Přivolaná policejní hlídka muže, který byl neustále agresivní, zajistila. Dechová zkouška byla s pozitivním výsledkem a vykázala hodnotu 1,54 promile.
            Ve Vrbně pod Pradědem ve večerních hodinách v neděli byla agresivní 50letá žena. Vulgárně napadala a vyhrožovala újmou na zdraví svému příteli. Na výzvy policistů, aby zanechala svého protiprávního jednání, nereagovala. Policisté ji zajistili, naměřili v dechu 2,89 promile.
Všichni tři skončili na záchytné stanici a jsou podezřelí z přestupků proti občanskému soužití.
 
 
 
komisař por. Bc. Tušková P.
17.2.2014
 

vytisknout  e-mailem