Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pachatel znal kód

CHOMUTOV - Napadení na ulici, Zákaz nedodržel... 

Pachatel znal kód
Na policejní oddělení v Kadani se obrátila poškozená a uvedla, že jí kdosi vybral z účtu hotovost ve výši 5500 korun. Upřesnila, že svoji platební kartu zapůjčila synovi, který ji nechal neznámé osobě. Jelikož byl u karty přiložený i příslušný PIN kód, měl neznámý zloděj práci značně usnadněnou. Policisté skutek vyhodnotili jako krádež a neoprávněné opatření platebního prostředku.
 
Napadení na ulici
Z výtržnictví byl obviněn 20letý mladík z okresního města. Na chodníku ve Školní ulici napadl o rok staršího muže údery pěstí do obličeje. Nakonec mu odmítl vrátit bundu, kterou poškozený během incidentu svlékl. Na místě byl zadržen, policisté provedli dechovou zkoušku, která prokázala, že pachatel jednal pod vlivem alkoholu. Přístroj naměřil 1,63 a1,59 promile alkoholu. Násilník se neuklidnil ani po předvedení na policejní služebnu, kde kopal do dveří a poškodil je. Vyšetřování nadále pokračuje.    
 
Zákaz nedodržel
25letého muže z Chomutova kontrolovali policisté v Čelakovské ulici, kudy projížděl s vozidlem Hyundai Pony. Následná lustrace prokázala, že porušil rozhodnutí Magistrátu Chomutov spočívající v zákazu řízení motorových vozidel pro všechny skupiny. Zákaz skončí až v lednu následujícího roku. Na muže čeká obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Zloděj v chatě
Vloupání do rekreačního stavení v obci Svahová vyšetřují jirkovští policisté. Majitelka uvedla, že během její nepřítomnosti se do chaty kdosi vloupal. Prostory prohledal a odcizil mikrovlnnou troubu, sekačku, pilu a křovinořez. Pak se zloděj dostal i do kůlny, odkud zmizely pozinkované plechy a sekery. Celkovou škodu vyčíslila majitelka na téměř 10 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.
 
Odcizil vrak auta
32letý Jirkovák vešel do volně přístupného areálu garáží v ulici Jirkovská v Chomutově a na místě odcizil nepojízdní vrak vozidla Mitsubishi Space, který zde majitel nechal odstavený. Železo prodal do sběrny a peníze použil pro svoji potřebu. Poškozenému vznikla škoda ve výši 4 tisíce korun. Jelikož byl pachatel za obdobné jednání odsouzen a potrestán Okresním soudem v Karlových Varech v červnu letošního roku, čeká na něj obvinění z trestného činu krádeže.
 
25. října 2012  
nprap. Marie Pivková 
piscv@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem