Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pachatel způsobil větší škodu než užitek

LOUNY – Krádež benzínu, Vloupání do prodejny, Zahájení TS, Nález miny 

Krádež benzínu
V době od 3. 10. do 4. 10. 2009 dosud neznámý pachatel v Kryrech, ul. Hlavní, ostrým předmětem prorazil otvor do spodní pravé části plastové palivové nádrže u vozidla tovární značky Škoda Felicia a následně z nádrže odcizil 40 litrů benzinu Natural 95. Poškozením způsobil 5 x větší škodu, než byla cena benzínu. Způsobená škoda byla vyčíslena na 6 600 Kč.
 
Vloupání do prodejny
V době od 30. 9. do 1. 10. 2009 dosud neznámý pachatel vypáčil mříž a následně hlavní vstupní dveře do prodejny v obci Hřivčice. Uvnitř prodejny následně vypáčil dveře do skladu a samotné prodejny, kde měl volný pohyb a zde odcizil různé druhy alkoholických nápojů a cigaret. Škoda bude později upřesněna, ale je odhadována na 60 000 Kč.

Zahájení trestního stíhání
 
První ze čtyř obviněných si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání dle § 160/1 trestního řádu pro trestné činy „Krádeže“ a „Neoprávněné užívání cizí věci“, kterých se dopustili tím, že dne 26. 8. 2009 v Podbořanech, v ulici Palackého, vnikli po společné dohodě do zde zaparkovaného vozidla zn. Škoda 120L, za účelem svezení se s uvedeným vozidlem a to tak, že u levých předních dveří nejprve vytrhli těsnící gumu, pomocí drátu vyháčkovali dveře a následně se pokusili strhnout volant (zámek řízení), aby mohli vozidlo nastartovat a při jízdě ovládat. Při tomto si ale všimli, že je někdo pozoruje z okna domu, tak svého jednání zanechali a z místa utekli, přičemž ještě než vozidlo opustili, tak z tohoto odcizili ovládací digitální čelní panel od autorádia zn. Kenwood. Způsobená škoda byla vyčíslena na 4 000 Kč.
 
Nález protitankové miny
 
Dne 3. 10. 2009 oznámil nálezce na linku 158, že za stodolou u statku v Mradicích nalezl minu. Na místo byl přivolán pyrotechnik, který konstatoval, že se jedná o protitankovou kovovou minu, kterou zajistil a odvezl.
 
Statistika dopravní nehodovosti a další zprávy budou ve středu 7. 10. 2009.

vytisknout  e-mailem