Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pachatel zvlášť závažného zločinu dopaden po sedmi hodinách od oznámení

KRAJ -Již obviněný 25letý muž v pátek ráno v Turnově napadl 86letou seniorku, která následně v odpoledních hodinách v nemocnici zemřela. 

V pátek 21. února vrchní komisař Krajského ředitelství policie Libereckého kraje Odboru obecné kriminality zahájil trestní stíhání 25letého muže obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, kterého se dopustil týž den v Turnově.
 
Obviněný ráno kolem páté hodiny v úmyslu získat pro sebe majetkový prospěch zazvonil na zvonek u vstupních dveří rodinného domu 86leté ženy, která v domě žila. Seniorka byla při otevření vstupních dveří mužem napadena, čímž jí způsobil vážné poranění hlavy. Pachatel se poté v domě na seniorce domáhal vydání finanční hotovosti. Sám se pokoušel tuto nalézt. Poté, co celý dům prohledal, dům opustil a těžce zraněnou ženu zanechal bez jakékoliv pomoci jejímu osudu.
 
Takto zraněnou ležící seniorku v bezvědomí okolo desáté hodiny dopoledne nalezl v domě její syn a ihned přivolal zdravotnickou záchrannou službu, která ji převezla do Krajské nemocnice v Liberci. Tam krátce po třinácté hodině stařenka na následky vážného poranění hlavy zemřela.
 
Kriminalisté Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství Libereckého kraje ve spolupráci s policisty Územního odboru v Semilech ihned po oznámení celé události začali velmi intenzivně provádět neodkladné úkony tak, aby pachatel tohoto skutku byl dopaden v co nejkratší době. A to se všem opravdu velmi rychle podařilo. Pachatele kriminalisté zadrželi ještě v pátek odpoledne v 17 hodin v Turnově – to tedy znamená přibližně sedm hodin po nálezu zraněné stařenky v domě.
 
Obviněný se ke spáchání tohoto zvlášť závažného zločinu doznal a nyní je již na základě rozhodnutí soudce Krajského soudu v Hradci Králové ve vazbě. Za spáchání uvedeného zvlášť závažného zločinu loupeže hrozí obviněnému trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
24. února 2014
 
 

vytisknout  e-mailem