Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pachatelé daleko neunikli

Další pachatelé vloupání do vozidla dopadeni. 

Novojičínská policie dosáhla na konci minulého týdne dalšího úspěchu, když  po velmi krátké době dopadla pachatele vloupání do kabiny nákladního vozidla v Mošnově. Dva pachatelé překonali zámek dveří na kabině nákladního vozidla Scania, které v pátek 9. října nad ránem stálo u krajnice silnice I/58 ve směru jízdy na Příbor. Pachatelé z kabiny odcizili dva mobilní telefony a kabelu s páskem přes rameno, ve které se nacházely písemnosti k provozu vozidla, a další osobní věci poškozeného a firmy. Způsobena škoda odcizením přesáhla částku šest tisíc korun. Pachatelé z místa krádeže odjeli osobním vozidlem, které řidič kamionu zaregistroval a informace k vozidlu a pachatelům, předal policistům prostřednictvím linky 158. Policisté u Příbora zastavili podezřelé vozidlo i s osádkou. Jako pachatelé krádeže byli zjištěni dva muži ve věku 33 a 46 let z Ostravska. Odcizené věci byly nalezeny a budou vráceny majiteli. Muži jsou podezřelí z trestného činu krádeže, spáchaného formou spolupachatelství. Trestní stíhání pachatelů je vedeno na svobodě.


Stalo se ...


Fyzicky napadl bývalou manželku

Kopřivničtí policisté prošetřují pětadvacetiletého muže z Kopřivnice pro trestný čin násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci. Podezřelý muž měl dne 8. října v obývacím pokoji, po předchozí slovní rozepři, fyzicky napadnout svou bývalou manželku. Poškozenou povalil na zem a intenzivně jí škrtil pod krkem tak, že vůbec nemohla dýchat. Když jej poškozená kopla kolenem do zad, tak se jí podařilo s jeho sevření dostat. V napadání pak pokračoval i při odchodu poškozené z bytu. Jeho počínání u poškozené vzbudilo důvodnou obavu o svůj život a věc nahlásila policistům. Při napadení utrpěla poškozená hematomy v oblasti krku, paží, kolen a obličeje s dosud neustanovenou dobou léčení. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.


Mačetou napadl poškozenou

V pátek 9. října ve večerních hodinách došlo  na dvoře v obci Vražné k napadení třicetileté ženy z Ostravy. Poškozenou nejdříve slovně a pak fyzicky napadl místní třiapadesátiletý muž. Po slovní rozepři poškozenou sekl mačetou do prsteníčku ruky. Ženě způsobil sečné poranění s dosud nestanovenou dobu léčení. Podezřelý byl na místě zadržen přivolanými policisty, bez použití donucovacích prostředku a bez zranění. Dechovou zkouškou mu byla naměřena hladina alkoholu ve výši 2,36 promile. Následně byl umístěn na Protialkoholní záchytnou stanici Opava k vystřízlivění. Sečná zbraň byla policisty zajištěna pro účely trestního řízení. Muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví.


Okradená seniorka

V jednom domě s pečovatelskou službou na Novojičínsku využila neznámá pachatelka toho, že jej dne 7. října poškozená pustila do bytu. Pachatelka poté využila její nepozornosti a z batohu jí odcizila finanční hotovost. Po jejím odchodu poškozená zjistila, že jí schází deset tisíc korun. Novojičínští policisté po pachatelce krádeže usilovně pátrají. Policie opět upozorňuje občany, aby nevpouštěli do svých  obydlí cizí osoby a byli zvláště opatrní při podobných případech.
Podvodníci a zloději jsou schopni vymyslet různé důvěryhodné verze, proč se dostat do vašich obydlí nebo proč potřebují finanční hotovost. Jedná se například o zaplacení součástek na vozidlo, doplatky za elektřinu, plyn a vodu, výhodné nádobí a další. Pachatelé dokonce mnohdy znají i příjmení a křestní jména rodinných příslušníků a další údaje, na základě kterých chtějí vzbudit důvěru. Vše se dá ale osobně předem ověřit a vyhnout se tak případným problémům. V případě, že máte podezření, že se někde pohybuje podezřelá osoba, která by mohla mít nekalé úmysly, neváhejte a přivolejte policisty, kteří ověří její totožnost.


Muž nesplácí úvěr

Z trestného činu podvod je podezřelý čtyřiasedmdesátiletý muž z Kopřivnice. Podezřelý muž v druhé polovině února minulého roku uzavřel s jednou společností smlouvu o úvěru na nákup parního čističe ve výši 13 tisíc korun. Muž měl splácet v pravidelných měsíčních splátkách částky 1 342 korun. Podezřelý muž již při sjednání smlouvy, uvedl nepravdivé údaje o svém bydlišti a doposud neuhradil ani jednu splátku.


Pachatelé výtržnictví dopadeni

Z trestného činu výtržnictví jsou podezřeli dva muži ve věku 23 a 30 let z Oder. Podezřelí měli hodinu po půlnoci dne 11. října na dvoře baru v Odrách rozbít lampu v hodnotě dvou tisíc korun. Dále vytrhli tuji z květináče, vyvrátili plastový reklamní poutač a odpadkový koš. Mladší z dvojice byl krátce před skutkem, pro své nevhodného chování, vykázán z baru. Na místo se pak vrátil společně s o sedm let starším společníkem. Pří svém počínání způsobili škodu, která přesáhla částku dva tisíce korun. Pachatelé, kteří po spáchání skutku z místa odešli, byli zjištěni.


Tržbu prohrál na výherních automatech

Příborští policisté prošetřují padesátiletého muže z Kopřivnice pro podezření ze spáchání trestného činu zpronevěra . Podezřelý měl na počátku října letošního roku, jako číšník v jedné příborské restauraci, zpronevěřit tržbu přes šest tisíc korun. Podezřelý si z tržby přisvojil finanční hotovost, kterou prohrál ve výherních automatech a tímto způsobil škodu společnosti ve výši šest tisíc sedm set pět  korun.


Vybrané peníze neodevzdala

Devětatřicetiletá žena z Novojičínska je podezřelá z trestného činu zpronevěra. Žena měla v době od konce července minulého roku do počátku dubna letošního roku jako vedoucí pobočky jedné realitní kanceláře, vybírat od klientů zálohy a kauce na sjednání podnájmů. Klientům vydávala příjmové doklady opatřené razítkem realitní kanceláře, přičemž vybrané finanční prostředky neodevzdala a ponechala si je pro svou potřebu. Poškozené firmě tak měla způsobit škodu, která přesáhla částku dvacet pět tisíc korun.


Krádež motorové sekačky

V noci na pátek 9. října vnik neznámý pachatel do  hospodářské budovy u rodinného domu ve Veřovicích, ze které odcizil motorovou sekačku Tekton Uni. Neznámý pachatel se tak dopustil trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Škoda odcizením přesáhla částku dvacet tisíc korun.


Vloupání do restaurace

Škodu přes dvacet sedm tisíc korun způsobil na konci minulého týdne doposud neznámý pachatel, který se vloupal do objektu restaurace v Kuníně. Pachatel se postupně zmocnil několik kusů kartonu cigaret. Dále ze zdi odcizil plazmovou televizi Changhong a ze skladu odcizil tlakovou myčku a několik lahví s alkoholem. Celková škoda odcizením přesáhla částku dvacet tři tisíc korun a poškozením dveří se vyšplhala na téměř dva tisíce korun.


Za provozu odcizil lahve s alkoholem

V průběhu neděle 11. října odcizil neznámý pachatel v restauraci v obci Rybí přes padesát lahví alkoholu různých značek. Pachatel za provozu restaurace, vylomil zámek dveří a vnikl do skladu nápojů, odkud odcizil lahve s alkoholem za téměř deset tisíc korun. Novojičínští policisté případ šetří jako trestný čin krádeže.


Vozidlem srazil mladou cyklistkou

V neděli 11. října v dopoledních hodinách řídil v Bartošovicích třiadvacetiletý muž osobní vozidlo Škoda 120. Řidič při projíždění pravotočivé zatáčky přejel do protisměru, kde srazil nezletilou cyklistku. Po střetu cyklistka upadla na zem. Muž s vozidlem pokračoval v jízdě a přibližně po pětadvaceti metrech, narazil přední částí vozidla do betonového pilíře mostu. Zraněná cyklistka byla převezena na chirurgické oddělení Nemocnice s poliklinikou v Novém Jičíně. Šetření policistů bylo zjištěno, že vozidlo řídil, i když mu byl soudem udělen zákaz řízení motorových vozidel. Vozidlo měl zapůjčeno od svého otce, který nevěděl, že jeho syn není způsobilý k řízení motorových vozidel, kdy mu byl uložen zákaz řízení motorových vozidel do října 2010. Dechová zkouška byla negativní. Svým jednáním tak způsobil cyklistce újmu na zdraví, s blíže neupřesněnou dobou léčení, která nemá povahu těžké újmy na zdraví. Na jízdním kole byla způsobena předběžná škoda za pět tisíc korun, na betonovém pilíři mostu za dvacet tisíc korun a na vozidle okolo pěti tisíc korun. Muž nyní čelí podezření ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ublížení na zdraví.

vytisknout  e-mailem