Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Pachatelé dopadeni

PŘEROVSKO - Za krádeže je čeká vězení  

Podezřelý ze spáchání přečinů Krádež, Porušování domovní svobody a Poškození cizí věci je od včerejšího dne devatenáctiletý muž z Kojetína, čtyřicetiletý muž z Blanska a dvacetiletý muž z Vyškova.
Dne 29. ledna 2014 společně vnikli do domu na ulici Havlíčková v Kojetíně, kde majiteli odcizili finanční hotovost a 5 litrů slivovice. Druhý den dopoledne se k domu vrátili a opět vnikli po předchozím poškození dveří do jeho interiéru. Tentokrát z domu ukradli mobilní telefon, zlaté šperky, sadu nožů, koženou tašku a přilbu na motocykl značky Jet Helmet B-square. Koncem února se k domu vrátili se stejným záměrem. Byli však vyrušeni policejní hlídkou provádějící kontrolní činnost a od svého záměru museli upustit
Dva z nich pak někdy v době od 24. 4. do 25. 4. 2014 vnikli násilím do rodinného domu na ulici Sladovní v Kojetíně, kde se chystali ukrást elektrické kabely a dvě elektrické vrtačky. Opět byli při krádeži vyrušeni a nachystané věci zde museli ponechat.
Dvacetiletý mladík dne 31. 5. 2014 kolem půl druhé v noci pak herně na Masarykově náměstí v Kojetíně poškodil úmyslně úderem lokte levé ruky výherní automat na dotykovém multifunkčním displeji obrazovky.
Celková škoda po dobu jejich výprav dosáhla výše necelých 49 tisíc korun. Mladíci ve věku 19 a 20 nebyli žádní nováčci a vzhledem k jejich trestné minulosti jim nyní hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do tří let.
 

por. Mgr. Bc. Marie Štrbáková, DiS.

27. 6. 2014

 

vytisknout  e-mailem