Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pachatele dopadli bezprostředně po činu - AKTUALIZACE

JABLONECKO - Včera odpoledne do pobočky České pošty v Proseči nad Nisou vstoupil muž a po pracovnici u přepážky požadoval vydání finanční hotovosti, přičemž hrozil použitím přinesené bomby v batohu. 

Včera odpoledne krátce po půl čtvrté hodině 41letý muž vstoupil do pobočky České pošty v Proseči nad Nisou. Následně přistoupil k přepážce, kde po obsluhující ženě požadoval vydání finanční hotovosti a hrozil použitím bomby, kterou má uloženou v batohu a povytáhl krabici s blikajícím diodami. Finanční hotovost pracovnice pošty muži vydala a ten poté z pobočky utekl.
 
Na místo činu ihned po oznámení vyjeli policejní hlídky z Jablonce i Vratislavic a psovod se služebním psem. A právě vratislavickým policistům se podařilo podezřelého muže zadržet asi sto metrů od křižovatky ulic Jabloňová a Horní. Policisté navíc u zadrženého muže zajistili plynovou pistoli, kterou měl v době spáchání uvedeného skutku při sobě. Na místo zadržení pachatele byl také přivolán pyrotechnik, který následně vyloučil to, že předmět s diodami v batohu je nástražný výbušný systém.
 
Zadržený muž byl umístěn do policejní cely a v současné době probíhají úkony trestního řízení.
 
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
5. března 2014
 
 
 
AKTUALIZACE:
 
     Ve středu 5. března vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 41letého muže jako obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež, ze zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu nebezpečné vyhrožování. Následně dnes byl podán státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby.
 
nprap. Dagmar Sochorová
6. března 2014
 
 
AKTUALIZACE 7. března 2014:
 
Dnes soudce Okresního soudu v Jablonci nad Nisou akceptoval návrh na vzetí muže do vazby a muže umístil do vazební věznice.
 
 
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
7. března 2014
 

vytisknout  e-mailem