Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pachatelé i poškození v jedné osobě

DĚČÍN - Jednou pachatel - podruhé poškozený, alkohol za volantem, neoznačené kuřivo a nález pohřešovaného 

Motorovou pilu v hodnotě sedm tisíc korun odcizil z volně přístupného schodiště u domu osmapadesátiletý muž stejně starému známému. Nato se role obrátily a poškozený vnikl do domu pachatele, kde odcizil jeho pilu a k tomu ještě křovinořez za devět tisíc korun. Ve zkráceném přípravném řízení je teď krásnolipští policisté řeší oba. První je podezřelý z krádeže a druhý má k tomu i porušování domovní svobody. Každému z nich může hrozit až dvouleté odnětí svobody.
                                                                                                                                           
 
Opilý řidič je nebezpečný nejen sobě
 
Ve stavu, ve kterém si lze jen těžko představit řízení motorového vozidla, usedl jednatřicetiletý výtečník za volant. Klec spadla, když ho zastavili strážci zákona a dal řidiči „dýchnout“. Na displeji se objevily necelé tři promile a malér byl na světě. Proti hazardérovi nejen se svým životem vedou zkrácené přípravné řízení policisté z děčínského obvodního oddělení. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až rok vezení.
 
 
Cigarety neměly známky
 
 Trestní stíhání pro trestný čin porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží zahájili proti třiatřicetiletému muži z Varnsdorfu rumburští kriminalisté. Ten se provinil tím, že za účelem další distribuce skladoval téměř třináct tisíc krabiček cigaret neoznačených platnou známkou. Škoda způsobená státu se přehoupla přes půl miliónu korun. Pachateli za to hrozí až pětileté vězení.
 
 
Pohřešovaný muž z Děčína byl nalezen
 
Díky vytrvalosti a mravenčímu úsilí se pátrací skupině z děčínského obvodního oddělení podařilo včera v dopoledních hodinách nalézt třiaosmdesátiletého muže, který byl pohřešovaný od čtvrtka, kdy odešel z domu, kam se nevrátil a nepodal o sobě zprávu. Tělo leželo ve skalním masivu poblíž vyhlídky na Kvádrberku. Přivolaný lékař konstatoval smrt. K té došlo s největší pravděpodobností pádem z výšky.
 
 
 
 
24.11.2010, Děčín
por. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem