Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pachatele krádeže policisté dopadli

JIHLAVSKO: Peníze pachatel odcizil v prodejně z pokladen 

Jihlavským policistům se podařilo dopadnout pachatele, který se podílel na krádeži desítek tisíc korun z pokladen v obchodním domě v Jihlavě.
V úterý 30. října přijali policisté ve večerních hodinách oznámení o krádeži v prodejně na ulici Kollárova, kde dva pachatelé odcizili finanční hotovost a stravenky v celkové hodnotě přes padesát tisíc korun a utekli. Na místo okamžitě vyjely policejní hlídky, policisté provedli šetření a dále zjistili od zaměstnanců prodejny popis podezřelých a směr, kterým se po krádeži vydali, a začali pachatele okamžitě v lokalitě hledat. Na základě těchto informací, se policistům podařilo v krátké době jednoho z pachatelů vypátrat u vlakového nádraží na ulici Havlíčkova. Podezřelého zadrželi a následně umístili do policejní cely. Případ převzali kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování. Provedeným prověřováním zjistili, že dvojice pachatelů přišla v úterý před sedmou hodinou večer do prodejny. Jeden z mužů zabavil ženu, která obsluhovala jednu z pokladen, a druhý z pachatelů ze dvou neobsazených pokladen odcizil finanční hotovost a stravenky. Poté oba z prodejny utekli a krádež byla následně oznámena policii.
Policejní komisař zahájil trestní stíhání osmačtyřicetiletého muže z Prahy, který byl obviněn ze spáchání přečinu krádež. Po provedení nezbytných úkonů byl muž ze zadržení propuštěn. Kriminalisté případ nadále vyšetřují a zjišťují další skutečnosti.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
2. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem