Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pachatelé krádeže dopadeni

Policistům na dopadení pachatelů postačily pouhé tři hodiny. 

Bíloveckým policistům se podařilo během krátké doby dopadnout skupinu pachatelů krádeže do jednoho rodinného domu v Bílovci. Pachatelé pravděpodobně pomocí nalezených klíčů, které majitel domu ztratil, vnikli do rodinného domu, ze kterého následně odcizili notebook, stolní počítač a digitální fotoaparát. Ke krádeži došlo okolo poledne dne 12. října letošního roku.
Při prověřování vloupání byli bíloveckými policisty jako podezřelí zjištěni čtyři pachatelé ve věku 14, 15, 18 a 26 let z Novojičínska. Policistům na dopadení pachatelů postačily pouhé tři hodiny. Odcizený digitální fotoaparát a stolní počítač byl téhož dne u pachatelů zajištěn. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení k objasnění a prověření skutečností důvodně nasvědčujících spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Trestní stíhání u nezletilého bude odloženo z důvodu, že jde o osobu, která pro nedostatek věku není trestně odpovědná.

 

Stalo se ...


Zjištění pachatelé krádeže mobilních telefonů

Novojičínští policisté objasnili další případ krádeže, ke které došlo na konci srpna letošního roku v Novém Jičíně, místní části Libhošť. Tehdy neznámý pachatel odcizil  z neuzamčeného karavanu dva mobilní telefony a dvě peněženky s doklady a finanční hotovostí. Celková škoda odcizením činila téměř sedm tisíc korun. V těchto dnech byli jako pachatelé krádeže zjištěni tři mladíci ve věku 17 a 18 let z Novojičínska. Odcizené mobilní telefony byly zajištěny a budou vráceny majitelkám. Dva osmnáctiletí mladíci čelí podezření ze spáchání trestného činu krádež. Jejich mladistvý spolupachatel je podezřelý z provinění krádeže.


Pachatel rozbil okna na základní škole

Neznámý pachatel v době od 9. do 12. října na objektu jedné novojičínské základní a mateřské školy poškodil šest oken. Pachatel nezjištěným předmětem rozbil pět kusů okenních tabulí o rozměru sto čtyřicet krát sto sedmdesát centimetrů a jednu okenní tabuli o rozměru padesát pět krát sto deset centimetrů. Předběžná škoda byly vyčíslena na částku sedm a půl tisíce korun. Novojičínští policisté případ prošetřují pro trestný čin poškozování cizí věci.


Z vozidla odcizil vrtačku

V dopoledních hodinách dne 12. října vnikl neznámý pachatel do vozidla Škoda Octavia, se kterým majitel parkoval ve Fulneku na ulici Masarykova. Z vozidla pachatel odcizil elektrickou vrtačku Bosch, která byla uložena v kufříku, s příslušenstvím a v hodnotě jednadvacet tisíc korun. Neznámý pachatel rozbil skleněnou výplň dveří a poškodil stahování rolety zavazadlového prostoru. Předběžná škoda poškozením činí osm tisíc korun.


Pachatel odcizil nářadí

V průběhu víkendu od 9. do 12. října vnikl neznámý pachatel do sklepních prostorách obytného domu v Kopřivnici na ulici Francouzská. Pachatel z místnosti, sloužící dočasně jako sklad nářadí a materiálu,  odcizil elektrickou svářečku s kabely, elektrické vrtací kladivo s příslušenstvím v plastovém pouzdru, AKU vrtačku  s nabíjecím adaptérem a dvěmi bateriemi v plastovém pouzdru, elektrickou brusku a další věci. Předběžná škoda odcizením přesáhla částku pětašedesát tisíc korun a škoda poškozením dveří byla vyčíslena na částku tři tisíce korun.


Otec neplatí na své děti

Od ledna minulého roku do současné doby si plní nepravidelně a neúplně své vyživovací povinnosti k synovi a dceři třiatřicetiletý otec z Kopřivnice. Podezřelému tato vyživovací povinnosti vyplývá ze zákona o rodině a následně mu byla na podzim roku 2006 upravena rozsudkem Okresního soudu v Novém Jičíně. Za uvedené období způsobil dluh na výživném v celkové výši osmdesát tři tisíc korun. Kopřivničtí policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení směřující k objasnění a prověření skutečností důvodně nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin zanedbání povinné výživy.

vytisknout  e-mailem