Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pachatele loupeže jsme zadrželi půl hodiny po činu

ČESKOLIPSKO - Muž přepadl seniorku u prodejny za bílého dne. 

Na včerejší cestu z nákupu jen tak nezapomene 75letá místní žena z České Lípy. Kolem 9. hodiny ráno si ji vyhlédl v českolipském Penny Marketu 31letý cizinec, kterého zaujala tím, že platila u pokladny dvoutisícovou bankovkou. Počkal si pak na ni venku vedle obchodu, a když nebyli na blízku žádní svědci, chytil ji zezadu za pusu a druhou rukou jí začal prohledávat tašku. Hledal v ní peněženku se zbytkem peněz, které jí v obchodě u pokladny vrátili. Nakonec ale z místa činu uprchl ještě dříve, než stačil její peněženku mezi nákupem v tašce najít. Svou roli v tom jistě sehrály  jeho nervy, protože měl strach z dopadení. Paní naštěstí  neublížil fyzicky, psychicky ale  ano. Ta celá roztřesená případ oznámila policistům přes tísňovou linku 158.místo činumísto činu

Do několika minut u ní byla naše nejbližší  hlídka. Policisté získali od ženy zevrubný popis pachatele, jeden s ní zůstal u prodejny a druhý pátral v okolí. S rychlostí, jakou policisté na oznámení reagovali, zřejmě lupič vůbec  nepočítal, protože se v té době ještě zdržoval nedaleko místa činu. Muže, který zcela  odpovídal popisu podezřelého, policista  okamžitě zadržel a jak se záhy ukázalo, měl toho spravného. To  nám bezprostředně po jeho zadržení seniorka  potvrdila. Jedná se o cizince, který údajně přijel do České republiky  za svou  přítelkyní. K činu se přiznal , peníze prý nutně potřeboval.

Policisté ho ještě včera obvinili ze zločinu loupeže a podali státnímu zástupci návrh na jeho vzetí do vyšetřovací vazby. Obávají se toho, že by na svobodě ve své trestné činnosti pokračoval a  trestnímu stíhání se vyhýbal. Do rozhodnutí soudu o vazbě proto zůstane v policejní cele. Za přepadení seniorky mu hrozí až desetiletý pobyt ve vězení.

26. 2. 2019
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

místo činu

místo činu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem