Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pachatele loupeže kriminalisté dopadli

JIHLAVSKO: Muži přepadli hernu a v bytě odcizili šperky 

Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvou mužů z Jihlavy ve věku dvacet a osmnáct let. Byli obviněni ze spáchání zločinu loupež a přečinu krádež. Jeden z obviněných mužů byl již v minulosti soudem pravomocně odsouzen.
Loupeže se dopustili ve čtvrtek 8. března, krádeže spáchali o přibližně týden později. Cílem loupeže se stala jihlavská herna. Obvinění muži si nejprve plánovali, jak loupežné přepadení provedou. Do herny přišli ve večerních hodinách. Nacházela se zde obsluha. Za použití fyzického násilí se jeden z pachatelů zmocnil klíčů, které měla zaměstnankyně herny u sebe. Odemkl trezor a vzal si z něho peníze. Poté oba muži z herny odešli a finanční hotovost si rozdělili. Část peněz poté použili na nákup cigaret, kreditu do mobilního telefonu a dalších věcí.
O několik dní později byli v bytě domu v Jihlavě na návštěvě u známé. Jeden z obviněných místnosti prohledal a odcizil šperky v hodnotě přes šestnáct tisíc korun. Část odcizených šperků poté prodal a peníze použil pro vlastní potřebu.
K další krádeži došlo v polovině minulého týdne. Z oploceného areálu obchodního domu na ulici Brněnská v Jihlavě odcizili obvinění muži prázdné plastové přepravky od pivních lahví, které přehodili přes plot. Při krádeži byli ale přistiženi. Policisté oba muže zadrželi a umístili do policejní cely.
Kriminalistům se následně podařilo přibližně polovinu finanční částky, které se pachatelé při loupeži v herně zmocnili, zajistit. Zajistili také většinu odcizených šperků, které si následně převzala zpět jejich majitelka. Obvinění muži jsou stíháni na svobodě.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
21. března 2012

vytisknout  e-mailem