Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pachatele loupeže policisté rychle dopadli

JIHLAVSKO: Přepadl ženu a za použití násilí se zmocnil její kabelky 

Jihlavským kriminalistům se podařilo objasnit loupež, ke které došlo na začátku týdne v Jihlavě. V úterý 27. března přijali policisté před půl sedmou večer na tísňové lince 158 oznámení o přepadení pětapadesátileté ženy v parku u ulice Tyršova. Na místo ihned vyjeli kriminalisté. Zjistili směr útěku pachatele, jeho popis a policejní hlídky po něm začaly okamžitě pátrat. Přepadenou ženu policisté převezli na obvodní oddělení. Při loupeži nebyla zraněna. Dále se kriminalistům podařilo na místě spáchaného loupežného přepadení zajistit svědky, kteří poskytli podstatné informace zejména k popisu pachatele.
 
Kriminalisté dále zjistili, že poškozená šla po šesté hodině večer parkem u ulice Tyršova. U zadní části budovy odboru dopravy k ženě zezadu přistoupil pachatel a rukou uchopil její kabelku. Poškozená ji však pevně držela. Muž se snažil překonat její odpor a cloumáním kabelku z ruky poškozené vytrhnout. Chvilku se o ni přetahovali. Muž poté kabelkou prudce trhl, až žena upadla a pachateli se tak podařilo zmocnit se kabelky. Potom ihned z místa utekl.
 
V kabelce měla poškozená uloženou peněženku s finanční hotovostí, osobní doklady, platební kartu, dioptrické brýle, mobilní telefon a další věci, vše v celkové hodnotě přes tři tisíce korun.
 
Po desáté hodině večer se policistům podařilo podezřelého muže nalézt na ulici Komenského a poté ho převezli na obvodní oddělení. Jednatřicetiletého muže zadrželi a umístili do policejní cely. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání. Muž byl obviněn ze spáchání zločinu loupež. V minulosti byl již opakovaně pravomocně odsouzen. Po provedení nezbytných úkonů byl ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
30. března 2012

vytisknout  e-mailem