Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pachatelé loupežného přepadení na jižním Plzeňsku odhaleni

JIŽNÍ PLZEŇSKO - Profesionální prací policistů byli pachatelé vypátráni hodinu po činu  

     Dne 27.5.2013 došlo v jedné z obcí na jižním Plzeňsku k loupežnému přepadení 44leté ženy. Dva pachatelé maskovaní kapucemi zazvonili u dveří ženina rodinného domu a poté, co vyšla ze dveří, jí nastříkali do očí slzný sprej a povalili ji na zem. Zatímco jeden z mužů napadenou hlídal, druhý z pachatelů vnikl do domu a ze  skříně v patře odcizil příruční pokladničku se starožitnými mincemi, kapesní kalkulačkou a vkladní knížkou. Poté, co se ženě v nestřežený okamžik podařilo z místa utéci, běžela k sousedům, odkud přivolala Policii České republiky. Mezitím oba pachatelé z místa utekli.
      Přivolaní policisté okamžitě zahájili pátrání po pachatelích, které se jim během jedné hodiny podařilo vypátrat a zadržet. Profesionální a rychlou prací policistů bylo dále zjištěno, že k dvojici pachatelů patřil ještě jeden muž, který měl vazby na rodinu poškozené a který společně se dvěma komplici loupežné přepadení zosnoval. V době činu však čekal v blízkosti domu a v okamžiku, kdy pachatelé utíkali z místa přepadení, se k nim přidal. Během vyšetřování pak dále vyšlo najevo, že muži měli v plánu odcizit finanční hotovost převyšující částku 500.000,- Kč.
     Proti všem mužům bylo zahájeno trestní stíhání mimo jiné pro zločin loupež, dva z pachatelů byli rozhodnutím Okresního soudu  Plzeň – město umístěny do vazby, třetí je stíhán na svobodě.
 
por. Ing. Hana Štefflová
30. května 2013

vytisknout  e-mailem