Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pachatelé loupežného přepadení odhaleni

PLZEŇ – Plzeňští kriminalisté objasnili případ loupežného přepadení, ke kterému došlo koncem dubna. 

Policejní komisař zahájil v uplynulých dnech trestní stíhání dvou mužů z Plzeňska, které obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže spáchaného v jednočinném souběhu s přečinem neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obvinění muži ve věku 22 a 31 let dne 24. dubna 2022 v ranních hodinách fyzicky napadli v prostoru Hlavního vlakového nádraží Plzeň 36letého muže, který procházel kolem nich. Pachatelé na něj zpočátku křičeli, aby jim dal peníze. Když na ně poškozený nereagoval, rozběhli se za ním a fyzicky ho napadli. Z kapsy kalhot mu poté odcizili peněženku s osobními doklady a platební kartou. Z ruky mu dále vytrhli mobilní telefon. Následně oba muži z místa utekli i s odcizenými věcmi.

Díky skvělé operativní činnosti plzeňských policistů a na základě vyhodnocených kamerových záznamů se oba pachatele podařilo během krátké doby vypátrat a usvědčit.

Policejní komisař následně podal státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněných do vazby, který soudce akceptoval. V případě prokázání viny hrozí obviněným mužům až deset let odnětí svobody.

nprap. Michaela Raindlová
19. května 2022

vytisknout  e-mailem