Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pachatelé obviněni z krádeží kabelů

ÚSTÍ NAD LABEM - Svým jednáním způsobili škodu za desítky tisíc korun 

Policejní komisař zahájil trestní stíhání třech mužů (28,21,23) pro trestný čin Krádeže. Obvinění se společně v měsíci červenci vloupali v ulici Dobrovského do sklepních prostor domu, kde z místnosti určené jako sklad odcizili stavební a instalatérský materiál k rekonstrukci bytů. Tímto jednáním způsobili škodu kolem 120 tisíc korun a hrozí jim trest odnětí svobody až do výše 3 let.

Obviněn z krádeží kabelů
Policejní komisař sdělil obvinění 29letému muži z trestného činu Krádeže a Poškození cizí věci. Obvinění s dalšími spolupachateli minimálně v pěti případech v areálu společnosti v Předlicích odcizil různé druhy kabelů, kdy je následně již znehodnocené odevzdal ve sběrných surovinách. Škoda, kterou způsobil se pohybuje kolem 153 tisíc korun. Obviněný byl v minulosti za obdobnou trestnou činnosti nepodmíněně na 9 měsíců odsouzen. V současné době mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 6měsíců do 3 let.

Vloupání do sklepní kóje
Dosud neznámý pachatel se v průběhu 14 dnů v ulici Dukelských Hrdinů vloupal do sklepní kóje, ze které následně odcizil pánské horské kolo, snowboard, elektrickou pilu, příklepovou vrtačku a Aku šroubovák. Způsobená škoda se pohybuje kolem 33 tisíc korun.

Kriminalisté objasnili případ vloupání do rodinného domu
Policejní komisař zahájil trestní stíhání 18letého mladíka pro trestný čin Kradeže a Porušování domovní svobody. Obviněný s dalším spolupachatelem v ulici Žižkova vnikl do rodinného domu, ze kterého následně odcizil větší množství starožitností. Majiteli tak vznikla škoda kolem 39 tisíc korun. Byl podán návrh na vzetí obviněného do vazby a hrozí mu trest odnětí svobody až do výše 2 let.

por. Bc. Veronika Hyšplerová
Ústí nad Labem 16.11.2011

vytisknout  e-mailem