Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pachatelé odcizili pohonné hmoty, autobaterie a rádia

LIBERECKO – V areálu pískovny řádil zloděj. Policisté vyšetřují i další případy krádeží pohonných hmot na Liberecku. 

Škodu na stavebních strojích, ze kterých neznámý pachatel odcizil naftu a autobaterie, vyšetřují policisté z Hrádku nad Nisou.

V prvním květnovém týdnu pronikl zloděj do areálu pískovny nedaleko Hrádku. Během svého řádění poškodil dva odstavené stavební stroje, ze kterých odčerpal 550 litrů nafty a odcizil čtyři akumulátory. Škoda, kterou si majitelé mechanizace vyčíslili, přesáhla 35tisíc korun.Bagr.png

Obdobné případy vyšetřují také policisté na Hodkovicku a Hejnicku. I zde se dosud neznámí pachatelé vloupali do odstavených nákladních vozidel na počátku měsíce května, z nichž odcizili různé množství pohonných hmot.
V lokalitě Dlouhý most nedaleko Liberce si neznámí pachatelé přišli pro 230 litrů nafty a poškodili dva zaparkované nákladní vozy, čímž způsobili škodu v hodnotě 40tisíc korun. U Lázní Libverda pak neznámí lapka odčerpal ze tří pracovních strojů 200 litrů nafty a odcizil elektroniku v celkové hodnotě bezmála 10tisíc korun.

Ve všech případech policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu krádež a z přečinu poškození cizí věci. V případě dopadení a následného odsouzení může pachateli hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

16. května 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem