Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Pachatelé přepadení byli dopadeni

Krajští kriminalisté objasnili loupežné přepadení v obci Mladějovice na Olomoucku. 

Dne 23. 3. 2010 krátce před druhou hodinou odpoledne došlo v objektu provozovny v obci Mladějovice na Olomoucku k loupežnému přepadení.

Tři maskovaní pachatelé pod pohrůžkou automatické střelné zbraně donutili majitele výše uvedené firmy a dva jeho zaměstnance, aby si lehli na zem, kde je následně spoutali.

Dále pachatelé udeřili třiačtyřicetiletého majitele firmy do hlavy a odtáhli ho do jeho domu, kde po něm požadovali vydání finanční hotovosti. K tomu využili výhrůžek a zastrašování střelnou zbraní. V bytě maskovaní muži odcizili živnostníkovy osobní doklady, stravovací poukazy, finanční hotovost, plynovou pistoli a mobilní telefon značky Nokia.

Následně pachatelé vyvedli třiačtyřicetiletého majitele z domu a přivázali ho k ostatním dvěma spoutaným zaměstnancům, kteří se nacházeli v objektu provozovny.

V areálu firmy dále odcizili mobilní telefon značky Sony Ericsson a motorového vozidlo tovární značky Renault Master, ve kterém se nacházelo zboží. Pachatelé touto závažnou trestnou činností způsobili škodu za více než 1 378 000 korun.

Na základě operativního šetření krajští kriminalisté sdělili obvinění z výše uvedeného zločinu loupeže třem mužům z Olomoucka ve věku čtyřicet, třicet sedm a dvacet osm let. Výše uvedení dále čelí obvinění z porušování domovní svobody a osmadvacetiletý muž je obviněn z nedovolovaného ozbrojování.

Zadržení těchto pachatelů provedla zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Moravskoslezkého kraje v součinnosti s kriminalisty Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje v době od 9. 11. 2010 do 10. 11. 2010

Všichni tři obvinění byli na základě rozhodnutí okresního soudu v Olomouci vzati do vazby. V současné době hrozí pachatelům za zločin Loupež trest odnětí svobody až na dvanáct let.


por. Mgr. Michal Pižurin

17. 12. 2010

 

DSCF6288.jpg

 

                                                                                                                                                    

vytisknout  e-mailem