Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pachatelé se pokusili odcizit bankomat

HAVLÍČKOBRODSKO: Zloději způsobili škodu za 200 tisíc korun 

Havlíčkobrodští kriminalisté prověřují případ pokusu krádeže bankomatu, ke které došlo v noci ze soboty na neděli v Chotěboři.
V neděli v pět hodin ráno přijali policisté oznámení o tom, že došlo k vloupání do bankomatu umístěného v objektu supermarketu na Havlíčkově ulici. Na místo ihned vyjela hlídka obvodního oddělení, která zjistila, že došlo k poškození prosklené stěny budovy supermarketu a dále k poškození zde umístěného bankomatu. Šetřením na místě policisté zjistili, že dosud neznámý pachatel nebo pachatelé se po rozbití skleněné výplně pokusili za pomoci lana a motorového vozidla vytrhnout a odcizit bankomat. To se jim ale nepodařilo a poté z místa ujeli. Celkem způsobili škodu za 200 tisíc korun, z toho asi 160 tisíc poškozením bankomatu a dalších 40 tisíc na poškozené skleněné výplni.
Na místo vyjela kompletní výjezdová skupina havlíčkobrodského územního odboru. Policisté provedli ohledání a prvotní šetření, kriminalistický technik zajistil stopy. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu krádeže ve stádiu pokusu a přečinu poškození cizí věci. Případ si převzali kriminalisté a veškeré okolnosti dále prověřují.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
12. října 2015

vytisknout  e-mailem