Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pachatele série krádeží kriminalisté odpadli

JIHLAVSKO: V jednom z případů muž fyzicky napadl pracovníka ostrahy 

Jihlavským kriminalistům se podařilo dopadnout pachatele, který se v Jihlavě v uplynulých dvou měsících dopouštěl majetkové trestné činnosti. Policejní komisař zahájil trestní stíhání třiadvacetiletého muže z Pelhřimovska. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádež a přečinu výtržnictví. Jedná se o muže, který byl za spáchání majetkové trestné činnosti již v minulosti soudem pravomocně odsouzen,“ řekl por. Bc. Martin Jůzl, policejní komisař s tím, že z výkonu trestu odnětí svobody byl muž propuštěn vloni v říjnu.
Obviněný muž se v Jihlavě dopouštěl majetkové trestné činnosti. V jednom z případů fyzicky napadl pracovníka ostrahy. Kriminalisté shromáždili důkazní prostředky, na základě kterých muže obvinili ze spáchání dvou krádeží v obchodních domech, vloupání do sklepní kóje, krádeže v bytovém domě, které se obviněný dopustil ještě s o pět let mladší ženou, a pokusu o vloupání do dvou panelových domů.
 
V polovině září a na konci října byl muž přistižen při krádeži zboží v jihlavských obchodních domech, a to na Masarykově náměstí a na ulici Romana Havelky. V prvním případě odcizil rybí konzervy v hodnotě přes jeden tisíc korun. Když ho chtěl zastavit pracovník ostrahy, obviněný muž ho fyzicky napadl úderem pěstí do obličeje. Dále přítomné slovně vulgárně urážel, kopal kolem sebe a plival na poškozené. Zasahovat proti agresivnímu muži museli přivolaní policisté. V druhém případě odcizil v obchodě dvě čokoládové tyčinky.
Další krádeže se muž dopustil společně s mladou, osmnáctiletou, ženou. V polovině září dvojice v časných ranních hodinách vnikla po vytlačení zabouchnutých vstupních dveří opatřených koulí do bytového domu na ulici Dr. Jiřího Procházky, kde se pokusili odcizit z botníků na chodbě boty. Boty si připravili do odcizené plastové přepravky k odnesení. Při krádeži byli ale vyrušeni jedním z obyvatelů domu a z místa bez odcizených věcí utekli.  
Dále se muž v druhé polovině října vloupal do sklepní koje v suterénu domu na ulici Dr. Jiřího Procházky, kde odcizil dvě motorové pily, vrtačku, jiné různé nářadí a další věci v celkové hodnotě přes dvacet tisíc korun. Ve stejném období se pokusil vloupat ještě do dvou panelových domů na ulici Srázná. Vchodové dveře poškodil, dovnitř se mu ale dostat nepodařilo.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
13. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem