Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pachatelé vloupání do vozidel způsobili škodu přes 140.000,- Kč

Berounsko - Řidiči buďte obezřetní, nenechávejte ve vozidlech věci.  

Policisté obvodního oddělení Beroun přijali během několika hodin tři oznámení ve věci vloupání do zaparkovaných vozidel.
Neznámý pachatel dne 06.07.2013 v době od 18:00 hodin do 19:35 hodin v Berouně, ul. Na Veselou na parkovišti před budovou sportovního areálu provedl vloupání do zde zaparkovaných vozidel Škoda Superb a vozidla Lexus RX40, po násilném vniknutí do vozidel, tyto prohledal a odcizil z nich brašnu na notebook s notebookem zn. HP, externí HDD, sportovní tašku s oblečením a kosmetikou, dámskou kabelku, peněženku s finanční hotovostí, doklady, platební kartou, dioptrické brýle, IPhone a svazkem klíčů. Uvedeným jednáním byla způsobená škoda ve výši 102.000,-Kč.
 
Neznámý pachatel dne 7.7.2013 v době od 13:30 hodin do 17:20 hodin v obci Chrustenice na příjezdové cestě ke kempu provedl vloupání do vozidla Suzuki Swift, vnikl do vozidla, odkud odcizil tašku s oblečením, peněženku s doklady, platební kartou, přenosnou parkovací kartou, dárkovým poukazem, čímž způsobil škodu na odcizení ve výši 40.800,-Kč. Poškozením vozidla vznikla škoda ve výši 10.000,-Kč.
 
Policisté opět nabádají majitele a uživatele vozidel, aby v nich nenechávali cenné věci, navigace, mobilní telefony, ale i zdánlivě „bezcenná“ věc může pachatele zlákat k vniknutí do vozidla. Právě v období letních prázdnin dochází k častějšímu vloupání do zaparkovaných vozidel. Policisté se pravidelně věnují místům, kde k vloupání do vozidel dochází nejčastěji a budou při kontrolách na vozidla pod stěrače umisťovat preventivní informace v podobě letáčků.
 
 
nprap. Lenka Uriánková
dne 8. července 2013

vytisknout  e-mailem