Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pachatele zadržel policista ve volnu

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Řidič se po havárii pokusil z místa utéct  

Krátce před sedmnáctou hodinou dne 25. května 2015 havaroval v osobním voze šestadvacetiletý řidič, který jel od Brandýsa nad Labem směrem na obec Brázdim. S vozidlem se dostal mimo komunikaci, kde se vozidlo otočilo do protisměru a zůstalo stát na poli. Řidič se bezprostředně po havárii dal na útěk. Celou situaci viděli dělníci, kteří pracovali jen nedaleko místa havárie a nezodpovědného řidiče začali pronásledovat. Ve stejný okamžik projížděl místem policista z Obvodního oddělení Brandýs nad Labem, který byl ve svém osobním volnu. Ten ani na okamžik nezaváhal, zastavil a řidiče společně se svědky havárie zadržel.

 Řidič na místě odmítl orientační zkoušku na přítomnost alkoholu a drog. Podrobil se však lékařskému vyšetření a odběru krve. Provedenou lustrací osoby řidiče na místě jsme zjistili, že šestadvacetiletý muž nikdy nevlastnil řidičské oprávnění a v minulosti mu již byl vydán zákaz řízení motorových vozidel. Z výsledků rozboru krve, které již máme k dispozici, jsme zjistili, že muž řídil pod vlivem nejen alkoholu, ale i pod vlivem drog. Konkrétně byl pozitivní na metamfetamin. Je důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky. Za tyto přečiny může jít do vězení až na dvě léta.

 Muž jel v osobním voze sám a k jeho zranění nedošlo. Je jen vekou náhodou, že muž nezpůsobil dopravní nehodu a nestřetl se s jiným projíždějícím vozidlem a nezpůsobil zranění dalším nevinným lidem.

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
 P ČR Praha venkov - VÝCHOD
17. června 2015

 

vytisknout  e-mailem