Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pachatele zadržela služební fena

KLADENSKO – Muži jsou obviněni z ublížení na zdraví. 

V neděli 7. srpna 2016 před desátou hodinou večerní byli policisté vysláni operačním důstojníkem do obce Velvary, kde mělo dojít k napadení devětadvacetiletého cizího státního příslušníka kolegy z firmy. Neshody měly vzniknout údajně kvůli financím. Napadený muž utrpěl mnohačetná poranění, se kterými byl převezen do zdravotnického zařízení. Před transportem do slánské nemocnice oznámil zasahujícím hlídkám, že byl napaden čtyřmi osobami, které utekly do blízké ubytovny.

Na místo byl přivolán policejní psovod se svou dvou a půl letou fenkou německého ovčáka Ormou. Ta byla využita na propátrání objektu. Po výzvě psovoda byla vpuštěna do objektu, kde označila dveře, kde se schoval jeden z pachatelů. Následně po násilném otevření místnosti,  v pokoji označila prvního muže. Dále se jí stejným způsobem podařilo vypátrat i druhého komplice.

Oba násilníci, kteří jsou také cizí státní příslušnosti, byli zadrženi a umístěni do policejní cely. Vyšetřovatel s cizinci zahájil trestní řízení pro trestný čin ublížení na zdraví. Jednomu ze zadržených bylo navíc sděleno obvinění pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, jelikož pobýval na území České republiky neoprávněně. Po dalších dvou pachatelích se nadále pátrá. Za výše uvedený přečin hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na tři léta. Policisté podali návrh na vzetí obviněných mužů do vazby.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
9. srpna 2016

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem