Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pachatele zadrželi na místě činu

JABLONEC NAD NISOU - Muži, který se včera vloupal do domu v ulici Lesní stezka a schoval se před policisty do truhly na půdě, již bylo ve zkraceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání trestného činu krádeže ve stádiu pokusu. 

Včera policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou ve zkráceném přípravném řízení sdělili 37letému muži podezření ze spáchání trestného činu krádeže ve stádiu pokusu, kterého se dopustil týž den odpoledne, kdy byl deset minut před patnáctou hodinou zadržen.
 
Hlídka dopravních policistů, která se v té době pohybovala nejblíže, přijela k objektu neobydleného domu v Jablonci nad Nisou v ulici Lesní stezka, kdy již byli městští strážníci. Na základě provedeného šetření bylo zjištěno, že v domě se nachází pachatel, který se tam po rozbití skleněné výplně okna vloupal. Na místo byl proto přivolán i psovod se služebním psem, který po příjezdu na místo společně s dopravním policistou vešel do objektu, po jehož prohlídce zadrželi podezřelého, který se před nimi schoval do dřevěné truhly na půdě. Strážníci s policistkou během tohoto zákroku zajišťovali okolí domu pro případ, že by se pachatel pokusil z místa činu utéct. Pachatel chtěl v domě odcizit potraviny. V jeho dechu policisté naměřili hodnotu alkoholu 0,72 promile. Po provedených úkonech byl podezřelý propuštěn ze zadržení na svobodu a v současné době mu za spáchání uvedeného činu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
24. září 2014
 

vytisknout  e-mailem