Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pachatelé zadrženi

HORAŽĎOVICKO - Opakovaně páchali trestnou činnost. Muž a žena vnikli do několika objektů, kde pobývali i ukradli různé věci. 

Policisté na oddělení obecné kriminality ukončili prověřování deseti případů, kterých se dopustil čtyřiatřicetiletý muž z Horažďovic a z části devatenáctiletá žena z Jablonce nad Nisou. V době od měsíce května do poloviny července letošního roku se dopouštěli různé trestné činnosti.

Muž převzal usnesení o zahájení trestního stíhání, pro celkem deset skutků, z pokračujících přečinu neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo nebytovému prostoru a dále z části spáchaných formou spolupachatelství a částečně samostatným jednáním z přečinů krádež, porušování domovní svobody, poškození cizí věci.

Například: Podezřelý muž v průběhu měsíců května a června bez souhlasu majitelky na pozemku u Horažďovic pobýval  v nezajištěné chatce, kterou užíval. V první polovině měsíce května vnikl v obci u Horažďovic na oplocený pozemek, z kůlny vzal krumpáč, kterým poškodil vstupní dveře do domu a uvnitř odcizil křovinořez. Z dalšího objektu vzal dámské a dětské jízdní kolo a benzinovou sekačku, moped, dvouplotýnkový vařič

Ženě bylo předáno usnesení pro tři skutky spáchané formou spolupachatelství s uvedeným mužem z pokračujícího přečinu krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

Dne 9. července byl odpoledne podezřelý muž propuštěn ze zadržení a po třech dnech opět vnikl do cizích objektů.

V noci z 12. na 13. července letošního roku vnikl v obci Rabí do rekreační chaty a chalupy. Odcizil stan pro dvě osoby, závěsné světlo, dvě sekyry a krabičku s doutníky. V dalším domě byli vyrušeni majitelem, ale vrátili se zpět, muž odcizil obrázek a ze stodoly vzal strunovou sekačku.

Policisté podezřelé zjistili 15. července odpoledne v Horažďovicích, kdy byli zadrženi. Žena byla po provedení úkonů propuštěna ze zadržení a muž byl převezen do policejní cely.

Uvedení způsobili škodu ve výši 121 560 Kč.

nprap. Ladmanová Dana

17. července 2019 

vytisknout  e-mailem