Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pachatelé zadželi přivolaní policisté

Dva pachatelé byli krátce po činu zadrženi policejní hlídkou. 

V úterý 29. září krátce po sedmé hodině ranní se dopustili krádeže benzínu v Příboře na ulici U Tatry dva pachatelé ve věku 25 a 30 let z Karvinska. Pachatelé společně po předchozí domluvě, prorazili zavíracím nožem plastové dno palivové nádrže na zaparkovaném vozidle Škoda Felicia, odkud odcizili patnáct litrů benzínu Natural 95 v hodnotě přes čtyři sta korun. Poškozením nádrže dále způsobili škodu přes osm tisíc korun. Při svém jednání byli pozorování majitelkou vozidla, která přivolala policisty. Oba pachatelé byli krátce po činu zadrženi přivolanou policejní hlídkou.
V průběhu vyšetřování vyšlo na jevo, že pachatelé mají na svědomí i další případ krádeže, tentokrát nářadí v hodnotě přes 140 tisíc korun. Pachatelé v Příboře na ulici Pionýrů vnikli do plechového kontejneru, ze kterého odcizili dvě bourací kladiva Hilti Kango, vrtačku Hilti, elektrický stavební vrátek Geda Maxi 120S, prodlužovací kabel v délce 50 metrů, dvě ruční míchačky Protool a dvě úhlové řezačky Hilti. Část odcizeného nářadí se podařilo policistům zajistit. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení směřující k prověření a objasnění skutečností důvodně nasvědčujících tomu, že byly spáchány trestné činy krádeže a poškozování cizí věci, spáchané formou spolupachatelství. Rovněž byl podán návrh na vzetí pachatelů do vazby.


Stalo se …


Pachatel odcizil svářecí agregát

Neznámý pachatel vnikl v noci na 29. září na oplocený pozemek neobydleného rodinného domu v Lichoně. Zde nezjištěným způsobem, bez známek zjevného násilí, vnikl do samostatně stojící hospodářské budovy, odkud odcizil svářecí kuklu Speedglas, svářecí agregát Kühtreiber Standard Kit 205, deseti kilovou láhev plynu CO2 a dvaceti kilogramovou láhev s plynem Argon. Celková škoda přesáhla částku třicet tisíc korun.


Sprejer postříkal základní školu

Neznámý pachatel na konci září letošního roku ve Štramberku na fasádu budovy zdejší základní školy nastříkal černým a červeným sprejem šest různých nápisů a znaků. Pachatel dále na ulici K očnímu nastříkal na fasádu garáže černým sprejem tři různé nápisy a znaky. Předběžná celková škoda byla poškozenou organizací a poškozeným majitelem garáže vyčíslena na deset tisíc korun. Kopřivničtí policisté případ prošetřují jako trestný čin poškozování cizí věci.


Pachatel se zmocnil nákladního vozidla

V době od 26. do 29. září odcizil z odstavného parkoviště před restaurací v Závišicích nákladního vozidla Volkswagen LT 35. Odcizené vozidlo bylo v hodnotě čtyři sta tisíc korun, bílé barvy a vyrobeno v roce 2003. Pátrání po vozidle bylo vyhlášeno. Pachatel se dopustil trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, jelikož vozidlo bez svolení majitele užívá.

vytisknout  e-mailem