Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pád dítěte z okna

TEPLICE - Tříletý chlapec vypadl z okna v pátém poschodí a další zprávy. 

Pád dítěte z okna
Dnes před sedmou hodinou ranní jsme přijali oznámení o pádu dítěte z okna panelového domu v Bílině. Na místě jsme zjistili, že tříletý chlapec vypadl z dosud nezjištěné příčiny z okna bytu v pátém poschodí. Těžce zraněné dítě transportovala letecká záchranná služba na traumatologické centrum ústecké nemocnice. Bližší okolnosti, za jakých k pádu chlapce z okna došlo, a míra zavinění konkrétních osob, jsou předmětem dalšího vyšetřování.
Pád dítěte z okna.mp3
 
Zaměřili se na kanály
     Muže a ženu, kteří kradli víka kanálových vpustí, dopadli duchcovští policisté. V pondělí 40letý muž a 21letá žena odcizili v Mikulově, Hrobu a Háji u Duchcova tři litinové kryty kanalizace v celkové hodnotě šest tisíc korun, které chtěli prodat do sběrny. Podezřelá dvojice ale neunikla pozornosti policistů, kteří oba zadrželi i s kradenými kovy. Při výslechu pak vyšlo najevo, že nekradli poprvé. „Pracovitá“ dvojice během září odcizila na různých místech v teplickém okrese dalších sedm vík kanálů, které rozbíjeli na menší kusy a prodávali do výkupen sběrných surovin. Celková škoda, kterou krádežemi způsobili, byla vyčíslena téměř na 28 tisíc korun, oba byli obviněni z přečinu krádeže. Zlodějce hrozí maximálně dvouletý pobyt za mřížemi, její v minulosti trestaný komplic může strávit ve vězení o rok déle.
Zaměřili se na kanály.mp3 
 
Výmluvy mu nepomohly
     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 33letý muž. Včera po poledni řídil v Bílině osobní vozidlo, když si ho všimli strážníci městské policie. Strážníci za volantem poznali osobu, která má vyslovený platný zákaz řízení motorových vozidel, muž ale zajel k benzínové čerpací stanici, začal tankovat a strážcům zákona tvrdil, že auto neřídil. Jelikož ho ale měli strážníci neustále na dohled a vyloučili, že by auto řídil někdo jiný, policisté mu sdělili podezření ze shora uvedeného přečinu, za který mu hrozí až tříleté vězení.
 
Zmizela svářečka za 80 tisíc
     Svářecí soupravu v hodnotě téměř 80 tisíc korun odcizil neznámý pachatel v Ledvicích. Někdy v průběhu uplynulého týdne se vloupal do stavební buňky, ve které má poškozená firma uskladněné nářadí a kromě svářečky si odnesl ještě brusku. Policisté případ prošetřují jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Vloupání do dodávky
     Autorádio si odnesl neznámý zloděj z dodávky zaparkované v Teplicích. Po rozbití skleněné výplně okna vnikl do kabiny vozidla, ze které autorádio v hodnotě pouhých 500 korun odcizil. Daleko vyšší škodu způsobil rozbitím okna, náklady na opravu byly předběžně odhadnuty na tři tisíce korun. Pokud se podaří pachatele vypátrat, hrozí mu obvinění ze spáchání přečinu krádeže.
 
 
Teplice, 26. 9. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem