Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pád letadla a pád z okna nepřežili

MOST - Policie šetří dva sobotní tragické případy; Snědl třicet nanuků .... 

Ukradl třicet nanuků, doma je snědl
Mostecká policie obvinila 26 letého muže z Litvínovska z trestného činu krádeže. Obviněný měl dle policistů z Mostu vniknout u jedné restaurace v Litvínově do mrazícího boxu a to násilím. Před pátou ranní hodinou hodil tvárnici na chladící zařízení a poté z něj odcizil třicet nanuků různých druhů. Lup si uložil do batohu a pak se vydal do místa svého bydliště. Doma sám v klidu všechny nanuky údajně snědl. Poškozenému majiteli muž zanechal škodu ve výši pěti tisíc korun. Policie ho obvinila z trestného činu krádeže a poškozování cizí věci. Obviněný kradl i přesto, že se letos na jaře vrátil z pobytu ve vězení, kde byl pro majetkovou trestnou činnost. Muž je nyní stíhán na svobodě.

Ukradený automobil prodal
Z trestného činu krádeže stíhá mostecká policie 19 letého mladíka z Litvínovska. Ten měl podle kriminalistů v Hamru odcizit na silnici zaparkovaný osobní automobil značky Škoda. Dovnitř auta se dostal pomocí klíčů, které nalezl. Automobil se mu však nepodařilo nastartovat a tak se rozhodl, že lup zpeněží. Zavolal svým dvěma známým a auto jim za několik tisíc korun prodal. Dvojice vozidlo též nenastartovala, a tak ho přivázala na tažné lano a vozidlem značky Opel ho chtěla z místa odvézt. K tomu však nakonec nedošlo, protože je přistihla hlídka policistů. I když dvojice nasedla do Oplu a chtěla hlídce ujet, nakonec skončila na policejní služebně. Tam policisté podezřelým mužům sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže a jednomu z dvojice i z řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. To totiž nikdy nevlastnil. Poškozené vozidlo v hodnotě 240 000 bylo policií zajištěno.

Pilot po pádu zraněním podlehl
Napilno měla mostecká policie o víkendu. Kromě majetkové a násilné trestné činnosti šetřili policisté pád ultralehkého letadla u obce Milá. V sobotu tam kolem 14.30 hodiny během letu spadl dvoumístný letoun typu  Cora, který startoval na letišti v obci Charvátce a který pilotoval 46 letý pilot z Chomutovska. Z dosud nezjištěných příčin došlo k náhlému vzpažení pravého křídla směrem vzhůru a letadlo začalo nekontrolovatelně klesat k zemi. Při pádu se těžce zranil pilot, který byl letecky transportován do ústecké nemocnice, kde v podvečer zraněním podlehl. Na místě byli hasiči z důvodu možného úniku paliva a provozních kapalin. K zranění dalších osob nedošlo. Příčinu neštěstí nyní budou šetřit mostečtí policisté služby kriminální policie a vyšetřování. K objasnění příčiny budou provedena další šetření a zkoumání kriminalistickým ústavem a ústavem pro vyšetřování příčin leteckých nehod.

Pád z okna nepřežil
Další závažný případ se stal též v sobotu krátce po 14.30 hodině v sídlišti Zahradní v Mostě. V jedné ulici tam z chodby panelového domu v sedmém patře vylezl na parapet muž, odkud následně vypadl na zem. Muž utrpěl závažná zranění, kterým i přes veškeré úsilí lékařů rychlé záchranné služby na místě podlehl. Případem se nyní zabývají kriminalisté a vyšetřovatelé, kteří zjišťují, jak a proč k pádu došlo. Ohledáním místa a těla muže nebyly zatím nalezeny žádné známky násilí, které by svědčily o účasti či zavinění druhé osoby. Ke zjištění příčiny smrti byla nařízena soudní pitva, která proběhne tento týden. Případ zůstává nadále v šetření služby kriminální policie a vyšetřování. Totožnost mrtvého muže byla policisty zjištěna. Jde o 34 letého Mostečana, který v domě nebydlel.

Potřeboval kleště i montérky
Řemeslem se možná hodlá zabývat 45 letý lapka z Mostu. Ten o víkendu zavítal před obědem do jednoho supermarketu v Mostě. Vybral si obchod s průmyslovým zbožím a nářadím. Mezi regály si vybral montérky a pak přibral ještě kleště. Odcizený lup ukryl do tašky a poté z prodejny chvátal. U východu ho však zadrželi pracovníci ostrahy a ti povedeného zákazníka předali policii. Ta lup v hodnotě 952 korun zajistila a muži sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Jak se ukázalo, zadržený již v minulosti páchal trestnou činnost a byl za ni i trestán.

Sobotní nákup se nezdařil
Nákup v matičce Praze se nevydařil jedné mladé ženě z Mostu. Ta se tam vydala o víkendu a navštívila obchodní centrum Anděl. Při obhlížení obchodů však zřejmě zapomněla na zloděje, kteří se tam též pohybovali. V jednom nestřeženém okamžiku Mostečance zloděj z kabelky, kterou měla u sebe, odcizil peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a osobními doklady.

V dechu měl přes dvě promile
Přes dvě promile nadýchal při orientační dechové zkoušce na alkohol 32 letý cizinec. Ten v Mostě v ulici Velebudická řídil v sobotu krátce před 04 hodinou svého Forda. Byl kontrolován hlídkou Policie ČR. Ta u řidiče provedla dechovou zkoušku a zjistilagf , že muž se před jízdou napil alkoholu. Policie řidiči sdělila podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení a další jízdu mu zakázala.

Policie sledovala technický stav automobilů
V pátek proběhla na silnicích mosteckého regionu krajská dopravní akce. Policisté dopravního inspektorátu při ní během pátečního dne zkontrolovali celkem 145 motorových vozidel a u řidičů zjišťovali, jak dodržují pravidla silničního provozu. Při akci dopravní hlídky zjistily celkem 34 dopravních přestupků a za 33 uložily řidičům pokuty ve výši 13 800 korun. Jeden řidič byl pod vlivem alkoholického nápoje, šest řidičů se před jízdou nepřipoutalo a muselo zaplatit 2 300 korun na pokutách. U dvaceti řidičů měli policisté výhrady k technickému stavu jejich vozidel. Čtyři řidiči s sebou neměli řidičský průkaz.

 

 

 
 

vytisknout  e-mailem