Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Pád zdiva ze střechy domu

OLOMOUCKO - Zraněny byly tři osoby a poškozena tři vozidla 

Ve středu 24. 8. 2016 krátce po čtrnácté hodině došlo z dosud přesně nezjištěných příčin v Pekařské ulici v Olomouci k pádu části římsy bytového domu na veřejnou komunikaci. Padající sutí byly zraněny tři osoby o poškozeny tři zaparkované osobní automobily.

Z důvodu zajištění bezpečnosti obyvatel proběhla bezprostředně po oznámení události částečná evakuace obyvatel poškozeného domu a celá ulice Pekařská byla uzavřena pro dopravu i pěší provoz. Tramvajová doprava centrem města byla zastavena a nahrazena autobusy. Na místě zasahovaly všechny složky IZS v součinnosti s pracovníky Dopravního podniku, Technických služeb a Stavebního úřadu v Olomouci. Na místě byli také přítomni zástupci vedení města Olomouce.

Těžší doprava včetně tramvají nebude do ulice vpuštěna až do odvoání. Na dodržování zákazu vjezdu nákladních automobilů budou dohlížet policisté se strážníky městské policie. V bezprostředním okolí objektu zbudovali pracovníci technických služeb provizorní zábrany.

Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti. Dosud neznámému pachateli v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody v rozemzí od šesti měsíců do pěti let. 

por. Mgr. Bc. Marie Štrbáková, DiS.

25. 8. 2016

 

vytisknout  e-mailem