Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Motorkář svůj stroj nedobrzdil

SEMILSKO - Nehoda, při které se střetl motocykl Honda s osobním vozidlem Ford, se stala v pátek odpoledne na ulici Fučíkova v Turnově. 

Lehkým zraněním řidiče motocyklu skončila v pátek 18. srpna kolem třetí hodiny odpoledne dopravní nehoda, která se stala v Turnově.  V ulici Fučíkova se střetl motocykl Honda CB 600 s osobním vozidlem Ford Focus. Řidič motocyklu jel po hlavní silnici  ve směru do centra města. Na přímém úseku vozovky nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucí řidičkou osobního vozidla Ford Focus ve chvíli, kdy odbočovala vlevo do ulice Bedřicha Smetany. Na situaci motorkář zareagoval intenzivním bržděním, přičemž upadl se svým strojem na vozovku a padající motocykl narazil do zadní části vozidla Ford. Policisté podrobili oba účastníky dopravní nehody orientačním dechovým zkouškám na alkohol, jejichž výsledky byly negativní. Na vozidle a  motocyklu vznila předběžná škoda ve výši 13 tisíc korun.

Ani řidička osobního vozidla nevyvázne bez trestu, neboť usedla za volant vozidla, které nesplňovalo technické podmínky stanovené zvláštním předpisem.

Nehodou se nadále zabývají semilští dopravní policisté.
 

21.8.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem