Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Padající sníh a led poškodil několik vozidel

LIBERECKO - O uplynulém pátku a víkendu vyjížděli policisté k několika případům poškozených vozidel od pádu tajícího ledu či sněhu.  

Desetitisícové škody na vozidlech způsobil na Liberecku o uplynulém pátku a víkendu tající padající sníh a led ze střech domů. Jen během pátečního dne 3. února museli policisté řešit tři případy v Liberci. 

První poškozené vozidlo oznámila řidička VW Sharan v dopoledních hodinách krátce před jedenáctou. Ve chvíli, kdy projížděla ulicí Boženy Němcové ve směru do ulice Rumunská, spadl jí na čelní sklo vozidla ze střechy domu tající sníh, který čelní sklo rozbil. Na vozidle vznikla předběžná škoda ve výši 20 tisíc korun. 

Poškozené vozidlo

K dalšímu případu vyjížděli dopravní policisté ve čtvrt na tři odpoledne na Sokolovské náměstí. Zde již čekal řidič vozidla VW Caddy s poškozeným čelním sklem. Čelní okno mu poškodil padající led z jednoho domu před křižovatkou se Sokolovským náměstím ve chvíli, kdy projížděl ulicí U Křížového kostela ve směru od ulice Chrastavská. I v tomto případě vznikla na vozidle předběžná škoda 20 tisíc korun.

Do třetice vyjížděli policistí o hodinu a půl později do ulice Náchodská. Zde padající sníh poškodil vozidlo Toyota Avensis. To právě projíždělo danou ulicí ve směru od centra na ulici Dr. M. Horákové. I zde došlo k rozbití čelního skla a majiteli tak vznikla předběžná škoda ve výši 35 tisíc korun. 

poškozené vozidlo1

V neděli 5. února řešili policisté ještě další případ, tentokrát v Hodkovicích nad Mohelkou. Řidiči Fordu Mondeo při projíždění ulicí Libereckou ve směru od náměstí ke kruhovému objezdu v ulici Mánesova, spadly v místech budovy Městského úřadu ze střechy na vozidlo kusy ledu a poškodily tak pravý bok vozidla. Na vozidle vznikla předběžná škoda 10 tisíc korun.

Ani v jednom z případů naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Ve všech případech podrobili dopravní policisté řidiče orientačním dechovým zkouškám na alkohol přístrojem Dräger, jejichž výsledky byly negativní.  Případy se nyní dále zabývají policisté z Dopravního inspektorátu policie Liberec.
 

6.2.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

Odkazy do noveho okna

Poškozené vozidlo

Poškozené vozidlo 

Detailní náhled

poškozené vozidlo1

poškozené vozidlo1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem