Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Padělání a pozměňování veřejné listiny

Dálnice D5 - během Schengenského vnitrostátního pátrání se policistům cizinka prokazovala pozměněným cestovním dokladem. 

           V noci z neděle na pondělí provedli policisté oddělení pátrání Rozvadov v součinnosti s policisty z Inspektorátu cizinecké policie Domažlice Schengenské vnitrostátní pátrání. V prostoru bývalého dálničního hraničního přechodu Rozvadov, na dálnici D5, ve směru z ČR do SRN, kontrolovali policisté cestující v linkových autobusech. V jednom z nich, jedoucím na trase Brno-Londýn, odhalili policisté při namátkové kontrole dokladů ženu, která vydávala pozměněný cestovní doklad za doklad řádný. Žena předložila policistům cestovní pas České republiky. Ti ale podrobným zkoumáním zjistili, že se jedná o pozměněný cestovní pas. Po opětovné výzvě žena uvedla, že je Ukrajinské státní příslušnosti a předložený doklad je jediným dokladem totožnosti, který má. Okresní státní zástupce v Tachově vydal na cizinku souhlas se zadržením a policisté s ženou zahájili úkony trestního řízení. Noc strávila Ukrajinka v policejní cele v Plzni. V pondělí v dopoledních hodinách následoval výslech za přítomnosti tlumočníka a žena si převzala usnesení o sdělení podezření ze spáchání trestného činu padělání a pozměňování veřejné listiny. Zítra ji čeká soud.
           Ukrajinka přicestovala do České republiky v roce 2004 na turistické vízum, ale domů se nevrátila. Od té doby u nás pobývala nelegálně. Případ dále šetří policisté z oddělení pátrání Rozvadov.
 
                                                                                                                            por. Mgr. Pavla Lohrová

vytisknout  e-mailem