Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Padělatelé budou zřejmě z Jihu Čech, pomozte je odhalit

Jihočeský kraj - V kraji se vyskytly desítky padělaných bankovek. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Od října loňského roku zaznamenávají jihočeští kriminalisté zvýšený výskyt padělaných bankovek o nominální hodnotě 1 000 korun. K dnešnímu dni se dají oznámení o obdržení falešné bankovky počítat již na desítky, přičemž největší výskyt padělků kriminalisté evidují na Českobudějovicku. Sami kriminalisté se s takto rozsáhlou řadou padělaných bankovek pravděpodobně z jedné padělatelské dílny již dlouho nesetkali. Falešnými bankovkami platí padělatelé v restauracích, kinech, obchodech, dá se říci, že s nimi operují všude, kde dochází k hotovostnímu platebnímu styku. Podle dosud zjištěných skutečností se nejspíše jedná o padělatele přímo z Jižních Čech.
 
Touto cestou chtějí jihočeští kriminalisté upozornit širokou veřejnost a zejména osoby, které pracují v prostředí, kde se s penězi manipuluje nejvíce (banky, obchody, restaurace), aby byli více všímaví k tomu, od koho peníze přebírají a hlavně se vždy přesvědčili o jejich pravosti.
Na bankovkách, které kriminalisté označují za středně zdařilé padělky chybí vodoznak a ochranný proužek je dokreslen stříbrnou barvou, což je při bližším pohledu dobře viditelné pouhým okem. 
 
Jihočeští kriminalisté se tak obrací na širokou veřejnost a především pak na obyvatele Jižních Čech, aby si více všímali peněz, které se jim dostanou do rukou. Pokud dojde k tomu, že padělanou bankovku převezmete tak se ihned obraťte na Policii České republiky, nikdy ji nevyhazujte a hlavně nedávejte zpět do oběhu.
 
Jakékoliv informace, které by směřovali k dopadení pachatelů takto závažné trestné činnosti, přijmou policisté na lince 158.
 
Jihočeští kriminalisté předem děkují za spolupráci.
 
 
por. Bc. Lenka Holická, pisjc@mvcr.cz
 
7. ledna 2011

vytisknout  e-mailem