Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Padělky vydával za pravé

MOST - Vydělal statisíce, teď je ve vazbě; Policie muže vykázala z bytu a další 

 Do vazby poslal okresní soud na podnět policie 31letého muže z Mostu. Ten byl obviněn policejním komisařem z přečinu porušení autorského práva a zločinu podvodu. Dle policistů oddělení hospodářské kriminality měl Mostečan na svém počítači na různých internetových portálech nabízet nelegální kopie počítačového programu Windows 7 a vydávat je za originály. Muž prodej realizoval pod různými smyšlenými jmény, a aby dodal vážnosti svých nabídek, tak si k cizímu jménu přidával i tituly. Programy vypaloval na obyčejné DVD média, tyto amatérsky popisoval a bez chybějících štítků o pravosti zájemcům poštou odesílal. Tyto padělky tak prodal nejméně ve 361 případech a sám sebe obohatil o několik set tisíc korun. Za programy, které se běžně prodávají na trhu za částku kolem pěti tisíc korun, inkasoval dva tisíce korun. Počítačové společnosti zasáhl do práva vlastníka autorských práv a způsobil jí škodu vyšší jak dva miliony korun. Policie Mostečana šetřila již loni, když bylo zjištěno, že nabízí padělané produkty. Muž však v trestné činnosti pokračoval i nadále a to až do letošního roku. Policie zajistila při domovní prohlídce jeho počítač a podrobila ho odborné expertize. Policejní komisař minulý týden obviněného zadržel a podal podnět na vzetí do vazby s ohledem na jeho pokračující trestnou činnost. Případem se nadále mostecká policie zabývá a nevylučuje, že řady poškozených se ještě zvýší.


 

Demoloval zařízení, musel z bytu

Policisté mosteckého územního odboru vykázali o víkendu již osmou osobu ze společného obydlí, jakož i z bezprostředního okolí. Využili k tomu oprávnění, které umožňuje zákon o Policii ČR. K tomuto kroku policisté přistoupili poté, co zjistili, že 33letý muž v jedné obci na Litvínovsku zapomněl zřejmě na slušné chování. Po návratu domů byl agresivní, ničil zařízení bytu a hádal se s partnerkou. Při tomto jednání mu nevadila ani přítomnost nezletilých dětí. Policejní hlídka na místě agresorovi domlouvala, muž však na nic nereagoval. Naopak vyhrožoval ženě napadením a neušetřil ani policisty. Pro pokračující jednání policisté agresora zajistili a umístili ho do policejní cely. Při odchodu muž opětovně hrozil ženě další újmou na zdraví a tak policie s ohledem na jeho chování a vyhrůžky přistoupila k vykázání jeho osoby ze společné domácnosti a jejího okolí. Podezřelý muž byl pod vlivem alkoholu, což dosvědčují výsledky dechové zkoušky. Policisté obvodního oddělení v Hamru tento týden již dvakrát zkontrolovali, zda muž podmínky vykázání dodržuje a neshledali porušení zákazu styku či navazování kontaktu s ohroženou osobou.


 

Kapsář uspěl

Zaplatit nákup nemohla jedna žena, která navštívila tento týden jeden mostecký supermarket. Svoji peněženku měla uloženou v kapse oděvu, který měla na sobě. Když přišla k pokladně a chtěla si vyndat peníze, zjistila, že kapsa je prázdná. Marně ji pak hledala v prodejně. Hbité prsty přítomného kapsáře zřejmě zaúřadovaly profesionálně. Žena tak přišla o peníze, doklady a platební karty. Škodu okradená vyčíslila na částku pět tisíc korun. Případ kapesní krádeže šetří mostecká policie.


 

Z kamionu zmizela nafta

Nepříjemné zjištění čekalo řidiče kamionu tovární značky Man. Ten nechal zaparkované vozidlo na parkovišti u jedné čerpací stanice a odešel. Když chtěl na druhý den s kamionem odjet, zjistil, že nádrž je prázdná. Zmizelo z ní přes sedm set litrů motorové nafty. Krádeží pohonných hmot způsobil neznámý zloděj jedné pražské firmě hmotnou škodu ve výši 25 tisíc korun. Případ vyšetřují mostečtí policisté.


 

Cigarety neměly ochranné nálepky

Zákon porušila prodavačka, která ve své prodejně v jedné obci na Litvínovsku skladovala zboží bez nálepek k jeho označení pro daňové účely. Jeho prodejem by státu vznikla na neodvedených daních celková škoda ve výši 18 tisíc korun. Jednalo se o tabákové výrobky. Policejní komisař mostecké policie prodávající obvinil z přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Policie neoznačené zboží zajistila. Šestatřicetileté obviněné ženě hrozí až tříletý trest odnětí svobody.


 

Kabely k internetu někdo na chodbě přeřezal

Internetovou síť v panelovém domě na sídlišti Liščí vrch v Mostě poškodil dosud neznámý pachatel. Jeho přičiněním došlo k přerušení internetu, když v sedmém patře domu přeřezal rozvodové kabely. Poškození kabelů odhalil technik počítačové firmy poté, co jim závadu na internetu oznámili obyvatelé domu. Případ šetří policisté obvodního oddělení Most – Zahradní.


 

Motorista vyvázl s odřeninami

Dopravní policisté včera u obce Litvínov šetřili dopravní nehodu. Na křižovatce u odbočky na obec Louka došlo k bočnímu střetu motocyklisty a osobního vozidla. Při nehodě řidič motocyklu utrpěl lehké zranění. Na místě byl ošetřen lékařem rychlé záchranné služby a poté byl propuštěn do domácího léčení. Policie odhadla hmotnou škodu na částku 36 000 korun. Alkohol u účastníků dopravní kolize nebyl zjištěn. Míra zavinění je předmětem dalšího šetření.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 20. dubna 2011

vytisknout  e-mailem