Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Padesátikilometrová policejní honička

Vyškovsko, Brněnsko - téměř padesát kilometrů policisté vyškovského inspektorátu cizinecké policie pronásledovali zdrogovaného řidiče, agresivního řidiče jsme pak zpacifikovali v součinnosti s policisty z brněnského Městského ředitelství. 

Dne 20.6.2010 ve 20:30 hod. prováděli policisté inspektorátu cizinecké policie Vyškov v Ivanovicích na Hané pobytovou kontrolu. Na silnici č. 47/1 ve směru na Vyškov chtěli zkontrolovat osobní motorové vozidla Škoda Octavia se zlínskou registrační značkou. Řidič vozidla však na výzvu k zastavení nereagoval a pokračoval v další jízdě směrem na Vyškov. Policisté okamžitě nasedli do služebního vozidla a se zapnutým majákem začali vozidlo pronásledovat. Řidič vozidla dále ujížděl i přes opakovaně dávanou výzvu k zastavení, rozsvíceným nápisem STOP na majáku policejního vozidla. Více než sto padesátikilometrovou rychlostí projel Vyškovem a Rousínovem a směřoval do Brna.
 
Policisté o zběsilé jízdě informovali operačního důstojníka, který si vyžádal součinnost dalších tří policejních hlídek Městského ředitelství Brno, kteří na nebezpečného řidiče počkali v Olomoucké ulici, kde řidiči vytvořili překážku ze služebního vozidla a opětovně řidiče zastavovali. Na tuto výzvu rovněž nereagoval, vozidlu se vyhnul a další nebezpečnou jízdou, kterou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, pokračoval směrem do středu města. Při průjezdu přes křižovatky města řidič nerespektoval světelné dopravní značení a projížděl křižovatky na červenou. V ulici Bauerova však kvůli vysoké rychlosti nezvládnul průjezd zatáčkou a narazil pravou přední části vozidla do betonového svodidla.
 
Proti šestatřicetiletému řidiči policisté použili donucovací prostředek hrozba namířenou střelnou zbraní a proti spolujezdci hmaty a chvaty sebeobrany a byla jim přiložena pouta.
 
Důvod proč řidič ujížděl byl víceméně prostý, má až do roku 2011 vysloven zákaz řízení motorových vozidel, byl pod vlivem alkoholu a také pod vlivem drog. Převzali si jej brněnští kriminalisté a je podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, a násilí proti úřední osobě. Navíc je tento muž u policistů známá firma, byl již mnohokrát stíhán za několik desítek trestných činů převážně majetkového charakteru. Spolujezdec, čtyřiadvacetiletý Slovák, byl po podání vysvětlení propuštěn.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem