Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Padlo obvinění

Český Krumlov – Kradl i přesto, že byl v posledních třech letech za takový čin potrestán. 

Policisté z Českokrumlovska prošetřovali od konce loňského roku několik případů majetkové trestné činnosti. Po spolupráci s českokrumlovskými kriminalisty padlo v úterý 18. března letošního roku obvinění ze spáchání přečinů krádeže, neoprávněného opatření a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody. Policie, dnes již obviněnému třiadvacetiletému muži z Českokrumlovska, klade za vinu, že se měl kolem Vánoc loňského roku vloupat do jedné z firem v Českém Krumlově, kde měl odcizit různé nářadí.
Dále měl společně s dříve již trestně stíhaným čtyřiadvacetiletým mladíkem z Českokrumlovska vniknout na začátku dubna loňského roku do odemčeného pokoje jednoho z ubytovacích zařízení v Českém Krumlově a tam odcizit peněženky s doklady, platebními kartami a s finanční hotovostí, dále pak kabelku, osobní věci, oblečení, čtyři mobilní telefony a fotoaparát.
 Na konci dubna 2013 se měl podílet na krádeži tím, že měl hlídat a průběžně informovat přes mobilní telefon o situaci již zmíněného čtyřiadvacetiletého mladíka, který měl v té době vniknout odemčenými dveřmi do jednoho z domů v Českém Krumlově a zde odcizit Notebook. Souhrnná škoda dosáhla částky téměř 70 tisíc korun.
Oba dva mladíci jsou pro policii známé firmy. Další vyšetřování obviněného bude probíhat na svobodě.
 
por. Bc. Lenka Kozoňová   ck.pis@pcr.cz
19. března 2014 
 

vytisknout  e-mailem