Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Padlo obvinění a vazba

LOUNY - Jeden z vykradačů sklepů skončil ve vazební věznici.  

Minulý týden jsme veřejnost informovali o objasněných vloupačkách zejména do sklepních kójí v Podbořanech (více zde). Několikatýdenní práce policistů byla úspěšná a v jejich rukách skončila dvojice recidivistů ve věku 32 a 27 let z Podbořanska, která od listopadu minulého roku stačila napáchat škodu přesahující 100 tisíc korun. Oba muže obvinil policejní komisař z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci a na oba podal podnět k návrhu na vzetí do vazby. Nakonec soudce vazbu uvalil jen na staršího z nich, jež v pátek navečer putoval do vazební věznice.  
 
V Albertu kradl čokolády
 
Pod vlivem alkoholu kradl v prodejně Albert v Lounech 32letý tamní muž. V pátek navečer se tam pokoušel ukrást 13 ks čokolád, které si schoval do kalhot a pokladnou prošel bez placení. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že již byl v minulosti pro přečin krádeže odsouzen. Svým jednáním napáchal škodu za 1 265 Kč. Přivolaní policisté provedli u mladíka dechovou zkoušku, která prokázala požití alkoholu. Mladík nadýchal přes 1 promile. Vzhledem k jeho stavu byl předvolán k podání vysvětlení na pondělí, kdy mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže a poté jej propustili na svobodu.
 
Vykradl neuzamčený vůz
 
Do zaparkovaného vozidla zn. VW Golf vnikl v minulých dnech před jedním domem v Peruci 44letý muž z Kladenska. V nočních hodinách využil toho, že vůz nebyl uzamčený a odcizil z něj autorádio, flash disk, propojovací kabel a další věci, čímž způsobil škodu přesahující 1 000 Kč. Uvedeného jednání se dotyčný dopustil i přesto, že již byl za krádeže v minulosti odsouzen a z výkonu trestu propuštěn v únoru minulého roku. Ve zkráceném přípravném řízení mu z tohoto skutku sdělili policisté podezření a po provedených úkonech jej propustili na svobodu.
 
Krkavčí otcové
 
Z trestného činu zanedbání povinné výživy stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování 34letého muže ze Žatce, který od května roku 2009, vyjma několika měsíců, neplatí výživné na svou dceru, která žije s matkou v Lounech. Jeho dluh již přesáhl částku 90 000 Kč.
 
Další krkavčí otec neplatí výživné na svého nezletilého syna. Dvaatřicetiletý muž z Lounska, kromě několika plateb, si neplní vyživovací povinnost k rukám matky dítěte již od května roku 2012. Ignoruje tak rozsudek Okresního soudu v Lounech a zákon o rodině. V tomto případě dluží na výživném 18 000 Kč. Oba obviněné muže vyšetřuje policejní komisař na svobodě.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 27. ledna 2015
 

vytisknout  e-mailem