Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

"Pálení čarodějnic" na Příbramsku

Jaká je bilance těchto oslav?  

     I přes avizované upozornění, že bude více policistů na silnicích, se nám podařilo chytnout pět opilců za volantem. Dále je jeden muž podezřelý z přečinu výtržnictví. Došlo ke dvěma nehodám, které zavinila lesní zvěř. Některé osoby se rozhodly neoslavovat, ale využít svůj čas ke zlodějnám, byla vykradena tři vozidla a dvě dokonce ukradena.
     Prvního řidiče – hříšníka kontrolovala hlídka v půl sedmé večer v ulici Do Brodců na Dobříši. 63letý muž měl v dechu 0,8 promile alkoholu. V půl dvanácté v noci v Rukavičkářské ulici opět na Dobříši přístroj zjistil u 18letého motoristy 0,7 promile. Ve středu dopoledne jel se „zbytkovým“ alkoholem 59letý muž Školní ulicí v Příbrami a 39letý šofér po Sedlčanech. Dechová zkouška u prvního vykázala hodnotu 0,27 promile a u druhého 0,18 promile. 44letý muž z Příbrami měl v půl jedenácté dopoledne 0,84 promile a přiznal, že den předtím vypil asi litr vína a panáka vodky.
     V úterý před osmou hodinou večerní napadl 21letý mladík 55letého muže, a to na autobusové zastávce v ulici Osvobození v Příbrami. Udeřil jej pěstí do obličeje. Poškozený celou věc oznámil přes tísňovou linku 158.
     Chviličku před půlnocí vběhly dva kusy srnčí zvěře pod kola mercedesu. K nehodě došlo v katastru obce Dlouhá Lhota. Obě zvířata byla po nárazu usmrcena. Škoda byla stanovena na 50 tisíc korun. V devět večer zavinil srnec nehodu v katastru obce Pečice. Tady vzniklá škoda činila 31 tisíc korun.
První auto navštívil zloděj mezi sedmou a osmou hodinou večerní ve Sportovní ulici v Příbrami. Zmizelo z něj autorádio, batoh, kabelka, peněženka a doklady. Do dalšího vozidla kdosi vnikl mezi osmou a desátou hodinou večerní v obci Kosova Hora. Hodila se mu pánská bunda, školní aktovka s učením, rozbusovací pila a elektrodová svářečka. Výše škody je 22 tisíc korun. Po půlnoci vykradl automobil jakýsi nenechavec v Dublovicích. Odnesl si svářečku v hodnotě 15 tisíc korun.
     Z oploceného pozemku v Havlíčkově ulici v Příbrami odcizil neznámý pachatel nezajištěné vozidlo Škoda Felicia a Peugeot Boxer. Klíčky od zapalování se nacházely uvnitř. Ke krádeži došlo ve středu brzy ráno. Škoda se vyšplhala na 230 tisíc korun.
     Zatím nezjištěný zlodějíček se pokusil vloupat pod rouškou tmy do dílen Odborného učiliště v Příbrami. Po vyražení dveří však spustil alarm, a tak místo činu neprodleně opustil, aniž by si něco odnesl. Poškozením však způsobil škodu ve výši 1,5 tisíce korun.

2. května 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
 

vytisknout  e-mailem